Local

Un copil de 2 ani jumătate din Neamţ, bătut de părinţi. Micuţul a fost transferat la Iaşi, în stare gravă

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un copil de 2 ani jumătate din Neamţ bătut de părinţi. Micuţul a fost transferat la Iaşi în stare gravă
O mamă și-a bătut copilul de 2 ani și jumătate. Acesta a ajuns la spital în stare gravă

Un nou caz de violenţa domestică s-a înregistrat în România. De această dată, un copil în vârstă de doar 2 ani şi jumătate a primit o lecţie din partea proprilor părinţi. Micuţul a ajuns în stare gravă la spital şi a necesitat transportul la unitatea medicală „Sf. Maria” din Iaşi.

Luni, 31 ianuarie 2022, o tânără de 20 ani, alături de iubitul sau de 17 ani, au recurs la un gest reprobabil. Tinerii din comună Urecheni, judeţul Neamţ, au fost arestaţi după ce au bătut cu bestialitate un prunc.

Copil de 2 ani, bătut cu bestialitate de părinţi. Micuţul a ajuns la spital

Un apel la numărul unic de urgenţă 112 anunţa faptul că un copil în vârstă de 2 ani şi jumătate este în stare gravă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical care a constatat că viaţa micuţului este în pericol după ce a fost maltratat. Copilul a fost transportat la un spital din Neamţ, de unde a fost transferat la Iaşi.

Echipajul medical a sesizat Poliţia. Echipajul de poliţie i-a reţinut pentru 24 de ore pe cei doi tineri pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului. Ieri, 1 februarie, aceştia au fost arestaţi pentru 30 de zile.

„… admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ având ca obiect luarea măsurii arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatei O. L. E., cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B. N., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv”, notează decizia instanței.

Cadrele medicale susțin că minorul a fost diagnosticat cu comă de gradul IV.

„A fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie un pacient în vârstă de 2 ani, cu multiple contuzii, fracturi mai vechi și mai noi, cu necroză de fese și hematoame cerebrale. Este ventilat mecanic, în stare foarte gravă, critic. Se aplică tratamentul specific în această patologie. Evoluţia va fi destul de greu favorabilă având în vedere gravele leziuni prezente. Din ceea ce am înţeles că există suspiciunea loviturilor din partea anturajului copilului, mai vechi şi noi. Echipele pe investigaţie vor stabili cum s-au produs aceste traume asupra minorului”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.

Caz de maltratare și la Iași

În ediţiile trecute la Cotidianului BZI a fost prezentat cel mai mediatizat şi cel mai terifiant caz de violenţă asupra minorului din Iaşi. Sofia, o micuţă de doar 2 ani, şi-a găsit sfârşitul în braţele mamei, dar nu orişicum. Copila a fost bătută în cele mai sumbre moduri, introdusă în maşina de spălat şi lada frigorifică, dar şi uitată într-o cadă plină cu apă, de propria mamă.

Mai mult decât atât, mama Sofiei îşi imortaliza gesturile extreme, găsindu-se în telefonul sau zeci de filmuleţe care pot înmărmuri şi o persoană fără suflet. Mădălina Pristavită și Ionuț Rausanu au fost într-un final arestați pentru 30 de zile pentru ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorilor.

„Instanta respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de către fiecare dintre contestatorii-inculpaţi: 1. RĂUSANU IONUŢ (…) în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Iaşi, 2. PRISTĂVITA MĂDĂLINA-GABRIELA, (…), în prezent aflată în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Iaşi, împotriva încheierii Nr. 5/JDL/2022 din data de 10.01.2022, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi în dosarul nr. 272/99/2022 al aceleiaşi instanţe, încheiere pe care o menţine”, se arată în decizia Curții de apel Iași.

 

 

Adauga un comentariu