Local

Decizie de ultima oră a Curţii de Apel Iaşi! Mama Sofiei, fetiţa moartă după ce a fost uitată în cada cu apă, şi concubinul acesteia rămân în arest

Publicat: 14 ian. 2022
Femeia cu glugă pe cap și cătușe, bărbatul la fel și fetița
Mădălina Pristăvița și Ionuț Răușanu au recunoscut tot în fața comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică

Curtea de Apel Iaşi a respins contestaţia formulată de cei doi inculpaţi la prelungirea arestării preventive.

„Instanta respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de către fiecare dintre contestatorii-inculpaţi: 1. RĂUSANU IONUŢ (…) în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Iaşi, 2. PRISTĂVITA MĂDĂLINA-GABRIELA, (…), în prezent aflată în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Iaşi, împotriva încheierii Nr. 5/JDL/2022 din data de 10.01.2022, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi în dosarul nr. 272/99/2022 al aceleiaşi instanţe, încheiere pe care o menţine”, se arată în decizia Curții de apel Iași.

Sofia, fetița din Iași, a avut parte de o moarte groaznică. Cei care trebuiau să-i fie părinți au ucis-o

O viață chinuită, scurtă și dureroasă. De asta a avut parte Sofia, micuța care a pierit zilele trecute la Iași după ce a fost lăsată nesupravegheată în cada plină cu apă de către mama ei. Încă de la început, povestea Sofiei a fost cumva mai aparte. Ajunsă la spital în brațele mamei, inconștientă, a refuzat practic să mai lupte pentru viață. Mama copilei a fost destul de rezervată în discuțiile pe care le-a avut cu medicii. Cum decesul unui copil în astfel de condiții trebuie anchetat, pe fir au intrat polițiștii. În urma unor discuții purtate cu mama micuței și cu concubinul acesteia, oamenii legii au decis că cei doi trebuie reținuți.

Asta s-a și întâmplat. Mădălina Pristavită și Ionuț Rausanu au fost într-un final arestați pentru 30 de zile pentru ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorilor. Ancheta polițiștilor nu s-a oprit însă aici. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii „BZI” că mama micuței Sofia ar fi lovit-o în trecut de mai multe ori. Mai mult decât atât, micuța Sofia ar fi fost supusă unor chinuri greu de imaginat. Înainte cu câteva săptămâni ca micuța să-și piardă viața, ar fi fost băgată în mașina de spălat de către mama ei, iar pentru ca totul să fie mai șocant, cea care i-a dat viață a pus mașina de spălat în funcțiune.

A filmat întreaga scenă și a păstrat înregistrarea în telefon

Prin ce a trecut micuța în vârstă de 2 ani cu siguranță nu poate fi descris în cuvinte. Povestea șocantă a ieșit la iveală după ancheta polițiștilor. Mădălina Pristavita și-a băgat fetița în mașina de spălat și a pus-o în funcțiune. Practic, timp de mai bine de un minut, copila a fost „învârtită” de mașină. Pentru ca scena să fie de-a dreptul șocantă, în tot acest timp mama fetei filma scena. Poate că povestea nu ar fi ieșit niciodată la iveală dacă Mădălina, mama micuței Sofia, nu ar fi păstrat filmarea în telefon. Ce a fost în capul mamei este greu de spus.

Trebuie precizat faptul că au existat mai multe voci care au spus că mama copilei nu a fost niciodată prea încântată de situația în care se află. Mai precis, s-ar fi comportat urât cu micuța pentru că nu și-a dorit-o. Legat de moartea copilei, medicii legiști au stabilit cauza decesului. În urma primelor evaluări, aceștia au hotărât că fetița a murit asfixiată, cel mai probabil prin înec. Trebuie precizat că, exact cum s-a bănuit de la început, legiștii au găsit pe trupul micuței mai multe vânătăi mai vechi. Pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, specialiștii așteaptă rezultatele examenelor de laborator. Acestea vor arăta adevărul.

„Din primele investigații s-a stabilit că minora în vârstă de aproximativ 2 ani a murit cel mai probabil prin înec, diagnosticul fiind asfixiere. Pe trupul copilului s-au descoperit mai multe vânătăi vechi. Urmează ca examenele de laborator să stabilească cauza exactă a decesului celei mici”, au precizat reprezentanții Institutului de Medicină Legală (IML) din Iași.
Adauga un comentariu