Actualitate

Un copil de nouă ani, abandonat de părinți, a fost depistat cu coronavirus! Băiețelul făcea dializă la Spitalul „Sf. Maria” din Iași

Publicat: 29 apr. 2020

Ieri a fost depistat cu coronavirus un copil de 9 ani, abandonat de părinți într-un centru de plasament. Dintr-un salon al spitalului se aud scâncetele sale îndurerate. Nu e mâna mamei care să-i mângâie creștetul. Nu e glasul tatălui care să-l îmbărbăteze

Un copil în vârstă de nouă ani, abandonat de părinți într-un centru de plasament din Iași, a fost diagnosticat cu coronavirus. Întâmplarea a venit ca un chin și mai mare pentru micuț, întrucât acesta făcea deja dializă în urma unor complicații pe care le avea la rinichi. Băiețelul făcea dializă de două ori pe săptămână la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. În urma testărilor efectuate de medici, rezultatele au ieșit pozitive, iar acesta este internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. În centrul de plasament în care acesta era cazat, Direcția de Sănătate Publică Iași a deschis o anchetă epidemiologică.

Toți contacții se testează

Anchetă epidemiologică avansată la Centrul de Plasament „Sf. Andrei” din Iași, după ce un copil de nouă ani a fost depistat pozitiv la infecția cu COVID-19. Cel mai probabil, băiețelul a luat virusul în timp ce mergea către și dinspre Spitalul „Sf. Maria”, pentru dializă. Ieri, (n.r.- 28 aprilie) o echipă de epidemiologi ai DSP au luat probele de la toți beneficiarii și angajații centrului, în vederea testării.

„Beneficiarul în vârstă de nouă ani face dializă la Spitalul de Copii «Sf. Maria». În urma testării, acesta a fost depistat pozitiv la infecția cu coronavirus. În cursul zilei de azi (n.r.- ieri), au fost testați toți beneficiarii și toți angajații centrului. Așteptăm acum rezultatele testelor. Totodată, specialiști ai DSP vor întocmi ancheta epidemiologică pentru a stabili dacă au fost sau nu și alți contacți”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

La Centrul de Plasament „Sf. Andrei” sunt îngrijiți beneficiari cu diverse probleme grave de sănătate.

Adauga un comentariu