International

Un Defender al Marinei Regale a fost atacat de către o nava rusească după ce ar fi parcurs 3 kilometrii pe apele rusești din Marea Neagră

Publicat: 23 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un Defender al Marinei Regale a fost atacat de către o nava rusească după ce ar fi parcurs 3 kilometrii pe apele rusești din Marea Neagră
Un Defender a fost atacat de o navă rusească după ce a mers 3 kilometrii pe apele rușești din Marea Neagră

Distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice a fost atacat de către o navă militară rusa după ce a intrat pe apele ruseşti din Marea Neagră. Pe lângă atacul navei ruseşti nava Regatului Unit a fost atacată şi de un avion rusesc care a lansat mai multe bombe în calea să pentru al opri, informaţiile au fost oferite de către Ministerul rus al Apărării.

Imediat după aceste atacuri, defender-ul a părăsit apele ruseşti după ce a parcurs 3 kilometrii, conform ministrului rus.

Cu puțin timp înainte Rusia somase forțele occidentale să înceteze exercițiile militare în Marea Neagră: „Îi îndemnăm pe SUA și pe aliații săi să abandoneze practica operațiunilor militare în Marea Neagră”.

Pe teritoriul Ucrainei şi a Marii Negre se vor executa exerciţii militare

În perioada 28 iunie-10 iulie 2021, vor avea exerciţii militare multinaționale Şea Breeze şi vor avea loc pe teritoriul Ucrainei dar şi în Marea Neagră, „încurajează sentimentele militariste la Kiev”. Oficialii din Moscova le-a solicitat celor din SUA şi a aliaţilor săi să abandoneze exerciţiile militare din regiune, conform unui comunicat publicat pe Twitter de Ambasada Rusiei la Washington.

„Scara și natura evident agresivă a exercițiilor Şea Breeze nu corespund în niciun fel sarcinilor reale de securitate din regiunea Mării Negre”, a subliniat misiunea diplomatică. Acesta a avertizat că manevrele „măresc riscul incidentelor neintenționate” și „încurajează militarismul la Kiev”.

Oficialii Americani au fost îndemnaţi să renunţe operaţiunile militare.

„Îi îndemnăm pe SUA și pe aliații săi să abandoneze practica operațiunilor militare în Marea Neagră”, se menționează în comunicat. „Toate problemele emergente din această regiune pot fi rezolvate de statele din Marea Neagră fără a impune asistență externă”, a spus misiunea diplomatică.

Pe apele Mării Negre s-au efectuat şi alte exerciţii militare

Un amplu exercițiu militar s-a desfășurat la Marea Neagră. Artileriștii de pe uscat au tras asupra unor ținte din largul mării.

Militarii din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad au desfășurat un exercițiu tactic cu trageri de luptă. În cadrul exercițiului numit „Bizonul Negru” a fost declanșată o ploaie de foc asupra unor ținte aflate în largul Mării Negre.

„Militari din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă General Alexandru Tell Bârlad au desfășurat exercițiul tactic cu trageri de luptă Bizonul Negru 21. Exercițiul planificat în urmă cu un an a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia și a continuat prin ocuparea poziției de tragere, pregătirea muniției și executarea misiunilor de foc. Instalațiile ArPR au lansat proiectile reactive către ținte dispuse în largul Mării Negre, iar la final militarii au raportat: misiune îndeplinită”, au anunțat reprezentanții MApN.

Armata rusească a mai încercat să facă un alt exercițiu militar pe teritoriul Mării Negre, însă acesta a eșuat. Aceștia ar fi filmat tot exercițiul generând o serie de imagini spectaculoase de la o lansare de rachetă eşuată. Din înregistrare se vede cum o rachetă de croazieră Kalibr este lansată de pe un distrugător rus, începe să se rotească incontrolabil şi se prăbuşeşte în apă, la câteva zeci de metri de navă. Imaginile arată că racheta se desface la un moment dat în două secţiuni, partea inferioară care conţine şi motorul continuând să funcţioneze sub apă timp de câteva secunde.

Adauga un comentariu