National

Un deputat AUR şi-a dat demisia din partid

Publicat: 04 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un deputat AUR şi-a dat demisia din partid
Deputatul Daniel Rusu și-a prezentat demisia din AUR

Deputat AUR de Alba, Daniel Rusu şi-a dat demisia din partid. Parlamentarul a explicat decizia să spunând că există discrepanțe de tip ideologic intre el şi partidul care l-a trimit în Parlament. Acesta va activa ca neafiliat în Parlamentul României.

Partidul AUR a pierdut mai mulţi parlamentari de la accederea în Parlament. Vă aducem aminte faptul că Diana Șoșoacă, senator AUR Iași, a fost dată afară din formațiunea politică. Senatoarea a fost dată afară pentru poziția ei referitoare la mai multe subiecte, în special de speță medicală. După excludere, Diana Șoșoacă a dat de pământ cu AUR.

Un deputat AUR și-a dat demisia din partid

Într-un anunț făcut de la tribună Camerei Deputaților, deputatul AUR, Daniel Rusu, şi-a anunțat demisia. Acesta a explicat faptul că au apărut multe neconcordanțe ideologice și administrativ între el şi grupul pe care îl reprezintă. Altfel spus, acesta a declarat că va rămâne deputat neafilat și că va face parte din grupul neafiliaților:

„Având în vedere neconcordanţele de tip ideologic şi administrativ care au apărut între subsemnatul şi grupul pe care îl reprezentam, grupul AUR, în calitate de vicelider, vreau să îmi anunţ astăzi ieşirea din grupul AUR şi (…) vreau să vă anunţ că voi rămâne în continuare ca deputat neafiliat, în grupul neafiliaţilor”, a spus Rusu în plenul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarul a fost ales pe listele AUR Alba și a fost vicelider al grupului AUR. Acesta a mai fost implicat în politică fiind ales primar din partea PNL în comuna Șpring unde a stat 16 ani pe funcție. În această perioadă, actualul parlamentar ar fi schimbat 6 partide: PUR, PNL, PDL, USL, ALDE, PSD.

Daniel Rusu a fost membru ALDE, PNL, PSD etc.

Oamenii din localitate spun că fostul primar nu prea a făcut lucruri bune cât a fost în funcție, iar actuala conducere îl acuză de mai multe fapte ilicite, acuzații care nu sunt dovedite. Este bine de precizat faptul că AUR nu va mai avea reprezentare parlamentară în Alba după demisia lui Daniel Rusu.

AUR a pierdut mai mulţi parlamentari

Partidul AUR a fost marea suprinză de la alegerile parlamentare din 2020. Partidul a intrat în Parlamentul României şi a avut numeroase prezențe controversate în spaţiul public. De exemplu, membrii partidului s-au poziţionat împotriva pandemiei de COVID-19, iar George Simion s-a opus introducerii certificatului verde.

Liderul partidului a apărut în spaţiul public în mai multe scandaluri. Poate cel mai mare scandal a fost cel în care s-a contrat cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. La acea vreme ministrul a declarat că a depus plângere penală împotriva deputatului. O altă problemă a apărut în momentul în care Parlamentul a decis să interzică filmările live de pe rețelele de socializare. La acel moment, Simion a transmis că va continua să filmeze în ședințe şi că va intra în birourile din Parlament unde se întâmplă lucruri reprobabile.

Oricum, de mai multe ori s-a scris în spaţiul public despre faptul că sunt mulți deputați, senatori AUR care doresc să plece din formațiunea politică și să înregimenteze în alte partide care le-ar oferi mai multe funcții. Așadar, până în acest moment doar un deputat AUR și-a dat demisia din partid, alții fiind dați afară de conducerea centrală a formațiunii politice.

Adauga un comentariu