Un dezvoltator din Iași a construit ilegal 6 apartamente de tip penthouse la blocurile din Bucium! Imobilele sunt scoase la vânzare cu peste 1 milion de euro, instanța judecă demolarea lor – FOTO

14 sept. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Marius Pătrașcu, un personaj cvasianonim, dar cu relații în Primăria Iași, nu a respectat autorizația pentru blocurile din Bucium și s-a gândit să vândă ultimele etaje ilegale. Lucrările au fost sistate, dar clienții sunt atrași cu oferte. Pe data de 29.09.2023 este primul termen de judecată pentru demolarea construcțiilor ilegale

Un dezvoltator imobiliar din Iași nu a respectat autorizația de construire emisă de primărie. În 2018, societatea Mega Residence SRL, deținută de Constantin Marius Pătrașcu, a obținut o autorizație de construire pentru un complex de locuințe colective pe o suprafață de teren de 19.799 de metri pătrați, identificată pe strada Ștefan Hotnog, nr. 22 (zona Bucium), cu acces dinspre Hanul Trei Sarmale – șoseaua Bârnova.

Este vorba despre edificarea unui număr de 13 blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E+M. Deocamdată, dezvoltatorul a reușit să pornească șantierul pentru 6, iar mai multe apartamente chiar au fost vândute. Dar pentru Constantin Pătrașcu nu a fost suficient. Lăcomia l-a împins să mai construiască un nivel în afara autorizației. Astfel, mansardele de la cele 6 blocuri au fost transformate în etaje și a supraetajat cu 6 niveluri ce au funcțiunea de penthouse.

Dezvoltatorul de la Cataleya Residence trebuie să demoleze ultimele etaje

În februarie 2022, Poliția Locală prin Serviciul Control Urbanism a verificat șantierul lui Constantin Pătrașcu și a constatat ilegalitățile. A dispus sistarea lucrărilor și a fost aplicată o amendă de 15.000 de lei. Afaceristul avea termen ca până pe data de 22.08.2022 să intre în legalitate, dar nu a făcut-o.

În luna februarie 2023, Poliția Locală a deschis o acțiune la Judecătoria Iași, pentru demolarea ultimelor niveluri. În instanță este înregistrată o acțiune în acest sens, primul termen de judecată fiind programat pe data de 29.09.2023. Chiar și în acest context, Primăria Iași a eliberat, în luna august 2023, un certificat de urbanism pentru intrarea în legalitate a construcțiilor neautorizate. Instanța va hotărî dacă dezvoltatorul va putea relua circuitul de autorizare a lucrărilor propuse pentru desființare. Într-o situație similară, afaceristul Michael Nseir a preferat să demoleze singur construcțiile ilegale de la două blocuri din Bucium.

Construcțiile ilegale sunt scoase la vânzare

Deși ultimele etaje ale celor 6 blocuri au fost construite ilegal, pe site-ul de prezentare a complexului Cataleya Residence, clienții sunt atrași cu oferte de nerefuzat. Astfel, un penthouse cu o suprafață de 216 metri pătrați ar urma să fie vândut cu 185.000 de euro (cele 6 trec de 1 milion de euro), dacă investitorul intră în legalitate. Apartamentul este format din living – 56 mp, bucătărie – 13 mp, dormitor – 27/16,50 mp, hol/spațiu depozitare – 10 mp, baie – 8,00/3,50/3,60 mp, balcon – 88 mp. Afaceristul nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta procesul de demolare în care este implicat.

„La data de 21.02.2022 au fost efectuate verificări la șantierul din Iași, str. Ștefan Hotnog, nr. 22, ocazie cu care s-a constatat faptul că imobilele C3, C4, C5 și C6 erau supraetajate cu câte un nivel, iar la imobilele C1 și C2 erau edificate câte o structură (stâlpi și grinzi) în beton armat în vederea construcției unor noi niveluri”, a transmis Poliția Locală.

Și afaceristul Călin Toma a construit ilegal în Bucium.

Dezvoltatorul din Bucium a trântit pe hârtie aproape 200 de parcări

Conform autorizației actualizate în 2022, investitorul avea dreptul să construiască 13 blocuri cu 201 apartamente și 195 de locuri de parcare. În realitate este greu de crezut că va fi asigurat necesarul pentru complexul rezidențial. În acest moment, între blocurile deja construite există o platformă betonă pe care încap doar câteva zeci de mașini. O problemă importantă constă în căile de acces spre complexul rezidențial. Străzile sunt subdimensionate, nu încap două mașini una pe lângă alta. Mai mult, lângă complexul lui Pătrașcu au fost construite zeci de vile.

Descărcarea traficului spre zona Bucium va aglomera și mai mult șoseaua Bucium.

Comentarii
 • Pai ce faci bobita? Nu te lăudai tu pe fb cu viata bună pe care o duci, cu vila aia de care nu se mai aude nimic, cu moeturi nedesfacute, cu lucru la ansambluri residentiale. Dar na, așa e când șoferii de autobuz cred ca au relații prin primărie. Acum sta în patru labe ca înainte.

 • ” Mai mult, lângă complexul lui Pătrașcu au fost construite zeci de vile. ” GRESIT. Patrascu si-a construit blocurile langa vile, nu invers

 • Cum de a fost eliberat certificatul de urbanism pentru supraetajarile ilegale? – asta e intrebarea si firul de care trebuie tras.

 • Se construieste mai prost, mai urat si mai inghesuit decat pe vremea lui Ceasca.

 • Cacaleya Residence

 • Figuri de buftea

  Asta i paravan la blocurile astea in rest prafuri si datorii!!!!!!!!!

 • Firmele din Turcia care au ridicat blocirile dlui Patrascu au fost verificate?

 • Cati prosti au cumparat penthouse-uri construite ilegal cu sute de mii de euro…, maine vine demolarea si ei cred ca au facut afacerea secolului (si sunt incntati maxim de view). Prost e cel care da, nu cel care cere.

 • care view, bre? ca n-au 3m intre ele.

 • Penthouse cu vedere la deal ? N am mai auzit

 • Micedu Company

  Patrascu cumatru cu Harabagiu Vasi Gabel!!! Numai Dinte a reusit sa construiasca in Dacia fara sa fie deranjat!!!! Unu-i Dinte Constantin cu valoare si bani multi!!!

 • Straniu: lipsesc comentariile aluia care delireaza cu blocurile de 100 de etaje 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *