Prima pagină » Titlurile zilei » Un dezvoltator imobiliar din Iași, implicat în mai multe scandaluri, vrea să construiască hoteluri în Dacia și lângă complexul Era! Cazarea va fi pe viață, cu plata în monede virtuale – FOTO

Un dezvoltator imobiliar din Iași, implicat în mai multe scandaluri, vrea să construiască hoteluri în Dacia și lângă complexul Era! Cazarea va fi pe viață, cu plata în monede virtuale – FOTO

13 iun. 2023, 02:00, 11 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Călin Toma vrea să construiască mai multe hoteluri în apropiere de rondul Dacia și complexul Era. Plata ar urma să se facă cu VIVcoin. La o investiție de 1.500 de lei se asigură o noapte de cazare în locațiile partenere, pentru tot restul vieții. Deocamdată, Primăria Iași a emis certificatele de urbanism pentru construirea imobilelor

Călin Florin Toma, beneficiarul mai multor proiecte imobiliare, intenționează să investească în zona Cicoarei din municipiul Iași. Recent, în baza unui certificat de urbanism, afaceristul a anunțat că va întocmi un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui hotel. Suprafața de teren disponibilă este de 1.500 de metri pătrați. Aceasta se află în proprietatea societății T&C Trust Afaceri SRL, unde Călin Toma are calitatea de administrator și unic asociat.

Deocamdată nu au fost propuși indicatorii urbanistici pentru clădire, dar în zonă sunt permise imobile cu regim mare de înălțime. Amplasamentul este identificat în proximitatea rondului Dacia. La un moment dat, Călin Toma a fost implicat într-un scandal după ce a vrut să construiască un imobil lângă blocurile Avicola din comuna Lețcani. Vecinii l-au reclamat, iar Prefectura Iași a reușit să anuleze documentele emise de Primăria Lețcani pentru imobilul respectiv.

Spații de cazare și în apropierea complexului Era

Călin Toma vrea să construiască spații de cazare și pe șes Bahlui, în apropriere de complexul Era, unde deține 1,4 hectare. Contactat telefonic, afaceristul a precizat că investiția va fi una de durată.

„Cum merg lucrurile acum, cred că în patru, cinci ani se poate face ceva. Lucrez cu un fond de investiții. Vrem să propunem un nou stil de viață, plata să se facă cu VIVcoin și să fie asigurată cazare pe viață. Avem locații la munte, pe litoral, în zone turistice. Vrem să venim și la Iași. Am început treaba asta în urmă cu 5 ani, am anticipat creșterea prețurilor la energie și aliment”, a spus afaceristul Călin Toma.

În acest moment, un VIVcoin are valoarea de 1,5 lei. Persoanele care achiziționează 1.000 de VIVcoin beneficiază de o noapte de cazare pe an pentru tot restul vieții.

„VIVcoin este o monedă virtuală ce propune rezolvarea nevoilor esențiale ale ființei umane, hrană și locuință. Deținerea a 1.000 VIVcoin pe o perioadă de 1 an de zile va genera 100 DIV, acesta asigurând dreptul de ședere pentru o noapte pentru o persoană, în oricare din locurile disponibile ale unităților hoteliere partenere sau un meniu All Inclusive, cu 3 mese, pentru o persoană, pentru o zi, în fiecare an, cât va exista depozitul”, se arată în descrierea afacerii.

Călin Toma a construit și în zona Bucium, dar fără respectarea autorizației.

Călin Toma a supraetajat ilegal un bloc

Pe strada Vasile Lupu, nr. 55, prin societatea T&C Trust Afaceri SRL, în 2015, Călin Toma a obținut o autorizație de construire pentru un imobil cu regimul de înălțime P+2. Clădirea a fost edificată pe o suprafață de doar 338 de metri pătrați. După recepția lucrărilor a mai construit încă un etaj fără să dețină autorizație de construire. Dezvoltatorul a fost amendat cu 5.000 de lei. S-a dispus și intrarea în legalitate a construcției, dar Primăria Iași a respins solicitarea.

Toma a reușit să intabuleze doar 12 apartamente din bloc, dintr-un total de 15. Revenind la proiectul cu hotelurile, terenul din zona Dacia a fost achiziționat de la Eugenia Blaja, iar cel din zona complexului Era a fost cumpărat de la societatea Prodesigne SRL, din județul Ialomița, aflată în faliment.

Comentarii
  • fura curent domnul asta …. a ales tzara si orasul gresit pt genul asta de concept.

  • Și v-coin la cît le apreciazâ –

  • Asa ceva exista on Sua de mult timp
    Se numește Time Share . Majoritatea regreta amarnic, pentru ca dac a vrei sa ieși, nu prea poți, pentru ca ai semnat contractul pe viata . In ultimii ani , au apărut și cabinete de avocați care te pot scoate din mâinile lor. Bineînțeles contra cost . Plus oamenii astia vorbesc de o plata în ceva extrem de volatil , o moneda virtuala. Doar o teapa trasa la xerox

  • Andrei Scutarita

    Un proiect doar pt cei inteligenți.Sunt foarte interesant

  • Eu vreau 2 nopti pe viata !!

  • Are niste blucuri construite de dormi cu emotii in ele, se pot brabusi oricand. Pana nu face niste proiecte mai rezistente sper sa dea faliment.

  • Are niste blocuri construite de dormi cu emotii in ele, se pot brabusi oricand. Pana nu face niste proiecte mai rezistente sper sa dea faliment.

  • ala din poza are un soi de clar de luna in priviri. e beat, ori e dus cu pluta?

  • Noi am achizitionat 7000 de actiuni ,ne-am facut depozite si am rezervat pt anul viitor sejur la Viv Brosteni .

  • Labagiul sata agata femei pe Fb, dandu-se mare imobiliar. Nu prea ii iese, dar tot insista.

  • E schema ce face individul asta.

    Cam oricine poate prelua o moneda virtuala și sa facă o alta moneda, respectând legislația aplicabila, taxele și impozitele aferente.

    Trebuie doar sa fim atenți când avem de a face cu astfel de țepari.

    După mine, afacerile cu imobiliare nu se pupa cu cele privind criptomonedele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *