Local

Un drum nou, către Aeroportul Iași. Imagini în premieră cu șoseaua care va trece pe lângă Batalionul Lupii Negri – FOTO / HARTĂ

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un drum nou către Aeroportul Iași. Imagini în premieră cu șoseaua care va trece pe lângă Batalionul Lupii Negri - FOTO  HARTĂ
Autoritățile vor să facă un drum nou spre Aeroportul Iași, care să ocolească zona hangarului Aerostar spre terminalele de la aerogară

Un drum nou către Aeroportul Iași a fost luat în calcul în ultima perioadă de șefii aerogării. Șoseaua va conecta Aeroportul Iași pe la unitatea militară din zona Aviației

O nouă cale de acces spre Aeroportul Internațional Iași ar urma să fie luată în calcul în perioada următoare. Conducerea RA Aeroportul Iași a arătat că au fost inițiate unele discuții cu autoritățile locale privind construirea unui drum dinspre zona Aviației către regia aeroportuară, șosea care va trece pe lângă unitatea militară din Tătărași, și, apoi, pe lângă lacul Chirița. În calcul intră o șosea de circa 2 km, dintre care 500 de metri sunt asfaltați deja.

Un drum nou către Aeroportul Iași, în apropiere de unitatea militară

Drumul nou iese de pe strada Aeroportului și merge pe o porțiune de pământ spre zona bazei Aerostar, aflată în apropiere de aerogară. Practic, din strada Aeroportului, mai sunt circa 1,5 kilometri spre zona Aerostar – Aviația Utilitară, spre actualul drum de acces către terminale. Șoseaua trece pe lângă Unitatea Militară 02543 de pe strada Aeroportului, unde se află Batalionul 151 Infanterie – „Lupii Negri”.

Până la unitatea militară, drumul este asfaltat. Restul de șosea către Aeroportul Iași ar urma să fie refăcut în colaborare cu autoritățile locale. Cert este că cei de la Aeroportul Iași au arătat că se impune o cale rapidă către Aeroportul Iași și din zona cartierului Tătărași, nu doar calea dinspre Moara de Vânt.

Un drum de acces spre aerogară va fi desprins din Autostrada A8

O variantă privind un nou drum spre Aeroportul Iași este cea care ține de conexiunea cu localitatea Aroneanu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a evidențiat un drum de legătură care va conecta viitoarea Autostradă A8 cu Aeroportul Internațional Iași și cu viitorul Spital Regional de Urgență Iași, din Moara de Vânt. Proiectul a fost inclus în noua variantă a Autostrăzii A8 Iași – Târgu Neamț, variantă agreată de primarii comunelor din zona metropolitană Iași.

Noi investiții la aeroport

Aeroportul Iași derulează un proiect legat de construcția unui nou terminal de pasageri de 30.000 de metri pătrați. Proiectul va fi derulat cu fonduri europene, urmând a fi gata până la finalul anului 2023. Ulterior, aerogara se va extinde pe zona de est, cu unele terminale cargo. În plus, conform schiței respective, în plan intră o altă cale de acces spre zona de est de la Aeroportul Iași. Este vorba despre un alt drum care va duce către noile zone cargo.

Drumul va ieși din actualul DJ 249 către comuna Holboca, unde va apărea un nou parc industrial. De asemenea, un drum nou către Aeroportul Iași, pe zona de est, va ieși din strada Aviației și va traversa zona dinspre lacul Chirița, pentru a ocoli actuala pistă.

Adauga un comentariu