International

Un grec a mers cu bicicleta 48 de zile ca să ajungă acasă! Toate zborurile erau anulate

Publicat: 13 iul. 2020
ALT=
Un grec a mers cu bicicleta 48 de zile ca să ajungă acasă! Toate zborurile erau anulate

Un grec a mers cu bicicleta 48 de zile ca să ajungă acasă. Kleon Papadimitriou, un student grec în vârstă de 20 de ani, a pedalat 3.500 de kilometri pentru a ajung din Scoția în Grecia, informează CNN. Acesta a luat decizia temerară după ce s-a aflat în imposibilitatea de a se întoarce acasă cu avionul.  Toate zborurile au fost anulate din cauza pandemiei.

Kleon Papadimitriou a avut nevoie de 48 de zile pentru a parcurge distanța din Scoția în Grecia. Acesta a plecat din orașul scoțian Aberdeen. Papadimitriou s-a decis să pornească spre casă la finalul lunii martie, văzând că situația se agravează. A rezervat trei bilete de avion, însă toate zborurile au fost anulate.

„La începtului lui aprilie mi-am dat seama că voi petrece cel puțin următoarea lună în Aberdeen”, a povestit el.

Un grec a mers cu bicicleta 48 de zile ca să ajungă acasă: Cum i-a venit ideea

Tânărul participase la un concurs de ciclism în 2019 și se antrenase pentru el câteva săptămâni. Aceasta era întreaga lui experiență în domeniu. A studiat situația și a ajuns la concluzia că poate realiza călătoria pe două roți. Așa i-a venit ideea să meargă pe bicicletă până în Grecia.

Kleon Papadimitriou a cumpărat o bicicletă și și-a anunțat părinții și prietenii ce urmează să facă. Tatăl său a fost de acord, cu condiția să folosească o aplicație de monitorizare, prin care ei să știe în orice moment unde se află. Pe 10 mai, înarmat cu provizii, un cort și un sac de dormit, Kleon a pornit spre Atena.

Tânărul a povestit pentru CNN că a mers între 55 și 120 de kilometri pe zi, trecând întâi în Anglia, iar de acolo în Olanda. A pedalat de-a lungul Rinului vreme de câteva zile în Germania, a trecut prin Austria și apoi a urmat coasta italiană până în zona de unde a luat o barcă înspre portul grec Patras. De acolo, a pedalat către Atena.

În timpul călătoriei, așeza tabăra pe câmpuri sau în păduri. La finalul fiecărei zile își nota parcursul, verifica traseul de a doua zi și lua legătura cu prietenii și familia. Odată cu trecerea timpului, tot mai mulți oameni au aflat de călătoria sa și au început să-l urmărească.

A dormit pe la prieteni

Kleon Papadimitriou apela la prieteni sau rude dacă existau în zonele prin care trecea, pentru a dormi și a face duș. „Fiind introvertit, am fost obligat să ies din zona de confort, în sensul în care dacă nu făceam anumite lucruri, nu aveam unde să dorm, nu aveam apă”, a povestit el.

Pe 27 iunie, la aproape 50 de zile de când plecase în călătorie, Kleon Papadimitriou a ajuns în Atena, unde era așteptat de familie și prieteni, dar și străini care îi urmăriseră parcursul.

Se închid graniele în Grecia?

Grecia ia în calcul închiderea granițelor din cauza creșterii numărului turiștilor străini infectați. Astăzi, la Atena, are loc o nouă ședință extrem de importantă pentru turiștii străini. Ședința de urgență convocată astăzi și condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

În luna august, Grecia ar putea închide complet granițele din cauza unui al doilea val de infectări, potrivit presei elene, care citează avertismentele transmise de mai mulți experți în microbiologie. Potrivit presei din Grecia, experții spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.

Experții se tem că Grecia ar putea decide închiderea granițelor dacă vor apărea focare în orașele mari. Aceste orașe sunt frecventate de mulți turiști și numărul de infectări ar putea continua să crească.

Adauga un comentariu