Coronavirus

Grecia ia în calcul închiderea granițelor din cauza creșterii numărului turiștilor străini infectați

Publicat: 13 iul. 2020
ALT=
Grecia ia în calcul închiderea granițelor din cauza creșterii numărului turiștilor străini infectați

Grecia ia în calcul închiderea granițelor din cauza creșterii numărului turiștilor străini infectați. Astăzi, la Atena, are loc o nouă ședință extrem de importantă pentru turiștii străini. Ședința de urgență convocată astăzi și condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

În luna august, Grecia ar putea închide complet granițele din cauza unui al doilea val de infectări, potrivit presei elene, care citează avertismentele transmise de mai mulți experți în microbiologie. Potrivit presei din Grecia, experții spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.

Experții se tem că Grecia ar putea decide închiderea granițelor dacă vor apărea focare în orașele mari. Aceste orașe sunt frecventate de mulți turiști și numărul de infectări ar putea continua să crească.

De altfel, până marți este suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul. Prin urmare, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de luni. Autoritățile din Grecia au depistat 29 de turiști români și bulgaripozitivi la testul Covid-19. Aceștia au fost testați la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas.

Guvernul de la Atena s-a reunit de urgență într-o videoconferință și este posibil să se ia măsuri din cauza creșterii numărului de cazuri, de la momentul în care au fost deschise porțile pentru turiștii străini, informează Iefimerida.gr.

Grecia ia în calcul închiderea granițelor: Turitstă din România, depistată pozitiv

Presa din Grecia scrie despre o turistă din România, depistată pozitiv, în Evia. Ar fi vorba despre o femeie de 66 de ani, care ar fi intrat în Grecia în 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata – Promachonas. Rezultatul testului a venit abia după 4 zile, în 12 iulie.

Românca a fost găsită de autorități și va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină.

Cu o zi înainte, tot în acea zonă au fost confirmați pozitiv 10 turiști sârbi.

Este necesar test negativ pentru turiști

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19. Potrivit presei din Grecia, Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene. Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi.

De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară. Circa 100 de turiști străini în Grecia au fost confirmați cu COVID-19. Printre aceștia sunt și 3 români, potrivit MAE.

Adauga un comentariu