Eveniment-Social

Un grup de chirurgi si sefa de la ATI au parasit Spitalul Sf. Spiridon

Publicat: 13 ian. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un grup de chirurgi si sefa de la ATI au parasit Spitalul Sf. Spiridon
1

@ Prof. dr. Viorel Scripcariu, de la Clinica III din Spitalul Sf. Spiridon, va fi seful unei sectii de chirurgie oncologica la Institutul de Oncologie @ Medicul va pleca de la 1 februarie, impreuna cu inca un doctor din clinica @ Functia de sef la a doua sectie de chirurgie oncologica va fi ocupata, cel mai probabil, de conf. dr. Sorinel Lunca, de la sectia exterioara Copou a spitalului mentionat @ Sefa Clinicii ATI de la Spitalul Spiridon, impreuna cu inca doua persoane, va lucra la institut @ De asemenea, conf. dr. Gabriel Dimofte, impreuna cu alt medic de la Clinica I chirurgie, va lucra de la 1 februarie la unitatea medicala mentionata @ Chirurgii Mugurel Bosanceanu si Cristian Sandu, de la Clinica de chirurgie toracica, au ales sa lucreze tot la institut @ Dr. Nicolae Ioanid, de la Maternitatea Cuza Voda, a ales tot institutul

De la 1 februarie, unii medici din spitalele iesene vor lucra la Institutul Regional de Oncologie din Copou. O parte dintre ei au functii in anumite unitati, iar de-a lungul timpului au dat dovada de profesionalism. Institutul Regional de Oncologie va avea doua sectii de chirurgie oncologica, una de oncologie medicala, alta de radiologie, hematologie si o sectie de ingrijiri paleative. Aceasta din urma va avea, initial, o capacitate de 20 de paturi. La inceputul lunii februarie se va desfasura o sedinta de comitet director la institut pentru numirea sefilor de sectie pe o perioada de interimat, pana cand se vor face numirile definitive din partea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa. Exceptie fac sectiile de oncologie medicala, radiologie si hematologie, unde deja exista sefi, sectii care vor fi transferate din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, unde functioneaza de zeci de ani.

Pentru una dintre sectiile de chirurgie oncologica exista deja sef, prof. dr. Viorel Scripcariu, de la Clinica III chirurgie a Spitalului Sf. Spiridon. Impreuna cu acesta se vor transfera la institut inca un medic si o asistenta. Deocamdata nu se stie daca pentru cea de-a doua sectie de chirurgie oncologica functia de sef va fi ocupata de conf. dr. Sorinel Lunca, care isi desfasoara activitatea la clinica de chirurgie din sectia exterioara Copou a Spitalului Sf. Spiridon.

Din spitalul mentionat va mai pleca conf. dr. Gabriel Dimofte, care este deja director medical interimar la institut, impreuna cu inca un chirurg de la Clinica I chirurgie.

Sefa ATI Spiridon pleaca cu inca doi medici

Exodul medicilor de la Spitalul Spiridon catre Institutul de Oncologie nu se opreste aici. Sefa de la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), conf. dr. Ioana Grigoras, impreuna cu doi medici din aceeasi clinica, pleaca la ATI la institut. Conf. dr. Grigoras va indeplini tot functia de sef. La Institutul de Oncologie, sectia de ATI va avea o capacitate de 28 de paturi. De la Maternitatea Cuza Voda pleaca dr. Nicolae Ioanid, urmand ca al doilea post de medic ginecolog sa fie ocupat prin concurs. „De la 1 februarie, Institutul de Oncologie isi deschide portile, urmand ca, dupa ce vom transfera si pacientii si vom pune la punct absolut totul, sa fie si o inaugurare oficiala in luna martie. De la 1 februarie, noi vom avea contract si cu Casa de Asigurari de Sanatate„, a spus ec. Mirela Grosu.

Medicii au ales sa lucreze in conditii foarte bune

Doi chirurgi de la Spitalul de Pneumoftiziologie, din Clinica de chirurgie toracica, vor lucra de la 1 februarie la institut. Este vorba Mugurel Bosanceanu si Cristian Sandu. De asemenea, in unitatea medicala vor ajunge prin transfer si medici de la chirurgie plastica. In prezent, Institutul de Oncologie are 36 de doctori, urmand sa mai fie angajati prin concurs, dupa deblocarea posturilor, inca 14. Dupa cum a precizat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie, salariile angajatilor vor fi la fel ca in celelalte spitale. „Cred ca medicii care au optat pentru a lucra la institut vor sa munceasca in conditii rezonabile. Salariile sunt la fel ca in toate spitalele. Sefii de sectie vor fi numiti pe o perioada de interimat de comitetul director, urmand ca apoi sa fie numiti de universitate. Majoritatea medicilor, cu exceptia celor din clinicile de oncologie, radioterapie si hematologie, sunt de la Spitalul Sf. Spiridon, doi de la Pneumoftiziologie, unul de la Maternitatea Cuza Voda. Nu vom avea la institut neurochirurg, pentru ca tumorile cerebrale se vor opera la Spitalul de Neurochirurgie„, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului de Oncologie.

In acest institut va functiona si un Compartiment de transplant celule stem hematopoietice.

Adauga un comentariu