Local

UMF Iași inaugurează Clubul seniorilor, dedicat cadrelor didactice pensionate

Publicat: 19 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
UMF Iași inaugurează Clubul seniorilor dedicat cadrelor didactice pensionate
Începând cu anul 2022, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași  va avea un Club al seniorilor

Începând din acest an, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași va avea un Club al seniorilor, unde cadrele didactice pensionate vor avea ocazia de a intra în contact cu studenții și medicii rezidenți, dar vor putea să ia parte și la diverse activități recreative. Clubul seniorilor de la UMF Iași va avea sediul Casa Buțureanu, imobil în care a locuit chirurgului ieșean Vladimir Buțureanu.

În prima ședință a Clubului seniorilor de la UMF Iași, prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu va susține o prelegere care îl are în prim plan pe chirurgul și profesorul universitar Vladimir Buțureanu. În următoarele întâlniri ale clubului, seniorii vor organiza diverse activități științifice și culturale, la care vor lua parte studenții universității, absolvenții sau medicii rezidenți.

prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi
Datorită Clubului seniorilor, profesorii pensionați din cadrul UMF se vor întâlni cu studenți și rezidenți, dar vor avea ocazia de a organiza și activități recreative specifice unui club

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu: „Ne dorim ca profesorii noștri dragi să fie în continuare modele active

Casa Buțureanu
Clubul seniorilor de la UMF Iași își va avea sediul în Casa Buțureanu

Începând cu anul 2022, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași va avea un Club al seniorilor, în cadrul căruia se vor putea înscrie cadrele didactice care au activat în cadrul Universității, dar acum sunt la pensie.

„Este un proiect la care țin foarte mult, pentru că ne dorim ca profesorii noștri dragi, cei mai înțelepți membri ai comunității noastre academice, să fie în continuare modele active și dinamice pentru tinerele generații de studenți și absolvenți ai UMF Iași. În cadrul acestei structuri, seniorii vor organiza diverse activități științifice și culturale, se vor întâlni cu studenții și rezidenții, dar vor avea ocazia de a organiza activități recreative specifice unui club, precum șah sau bridge”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Cadrele didactice pensionate ale Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, care vor să facă parte din Clubul Seniorilor, trebuie doar să trimită un e-mail la adresa [email protected].

prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu, in platoul BZI
În prima întâlnire a Clubului seniorilor, prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu va susține o prelegere despre prof. Vladimir Buțureanu, personalitate marcantă a chirurgiei ieșene

Clubul seniorilor de la UMF va avea sediul în Casa Buțureanu

 Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi 
Cadrele didactice pensionate ale UMF Iași, care vor să facă parte din Clubul Seniorilor, trebuie doar să trimită un e-mail la adresa [email protected]

Clubul seniorilor de la UMF Iași își va avea sediul în Casa Buțureanu. Casa este situată pe strada Sfântul Anastasie, nr. 28. Imobilul datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea și a aparținut chirurgului ieșean Vladimir Buțureanu.

Vladimir Buțureanu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, a studiat pentru o perioadă la Paris, unde a avut ocazia de a intra în contact cu nume mari ale chirurgiei franceze, precum Pauchet J. Gosset. În anul 1936, Vladimir Buțureanu era numit profesor de Medicină Operatorie. În perioada celui De-al Doilea Război Mondial a activat în cadrul spitalului de război organizat la Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. După război, Vladimir Buțureanu și-a reluat activitatea medicală și științifică.

Începând cu anul 1948, acesta a fost membru al Societății Internaționale de Chirurgie și al Academiei Române de Chirurgie, în perioada 1943-1945, Vladimir Buțureanu a fost președinte al Societății de Medici și Naturaliști din Iași. În anul 1967, a fost distins cu titlul de profesor emerit. În ultimii ani, Vladimir Buțureanu s-a retras din mediul academic, iar în anul 1979 a încetat din viață.

„Este o inițiativă remarcabilă a conducerii UMF Iași. Cred că mulți dintre noi, profesori seniori, avem încă multă energie, dragoste pentru studenți, pentru știință și dorință de a ne implica în comunitate. Aș vrea ca la prima întâlnire a Clubului să susțin o prelegere despre prof. Vladimir Buțureanu, personalitate marcantă a chirurgiei ieșene. A fost mentor, profesor și chirurg de excepție și mă consider norocos că am fost ultimul doctorand al domniei sale”, a precizat prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu.

Clubul seniorilor de la UMF reprezintă o oportunitate atât pentru profesorii care nu doresc să rupă toate legăturile cu mediul academic, cât și pentru studenții, care vor avea șansa să intre în contact cu adevărate personalități, care au în spate zeci de ani de experiență.

Adauga un comentariu