Local

Două unităţi medicale ar putea dispărea din Iaşi! Rectorul UMF Viorel Scripcariu vrea să pună mâna pe Spitalul CF Iaşi şi Spitalul CF Paşcani

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două unităţi medicale ar putea dispărea din Iaşi Rectorul UMF Viorel Scripcariu vrea să pună mâna pe Spitalul CF Iaşi şi Spitalul CF Paşcani
Rectorul UMF Iaşi, prof. dr. Viorel Scripcariu, este pe cale să distrugă o parte din sistemul medical ieşean

Rectorul UMF Iaşi este pe cale să distrugă o parte din sistemul medical ieşean. Prof. dr. Viorel Scricpariu vrea să pună mâinile pe Spitalul CF Iaşi şi Spitalul CF Paşcani.

Universitarul cu un management incompetent, care nu are habar cum să gestioneze o situație, deține un plan ascuns prin care vrea să preia toate unităţile medicale din Iaşi, totul pentru a oferi un loc cald zecilor de cadre didactice scoase pe bandă rulantă la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” Iaşi.

Două unităţi medicale ar putea dispărea din Iaşi! Viorel Scripcariu vrea să controleze sistemul medical ieşean

Era de aşteptat ca rectorul UMF Iaşi să-şi dorească tot mai multă putere, tot mai mulţi bani şi de ce nu să controleze el întreg sistemul medical ieşean. Este de neconceput cum are de gând să desfiinţeze două spitale importante, Spitalul CF Iaşi şi Spitalul CF Paşcani.

Acest individ nu doreşte să realizeze un lucru bun pentru ieşeni, ci doar vrea să-şi pună oamenii lui peste tot. Prof. dr. Viorel Scripcariu nu este capabil să aibă un management corespunzător în unitatea de învăţământ superior pe care o conduce, dar doreşte să ia alte unităţi în subordine. Reamintim nemumăratele scandaluri care au fost în atenția presei ieșene și l-au avut ca protagonist pe acest profesor doctor.

Rectorul a fost contactat de reporterii BZI. Acesta a menţionat că este momentan doar o discuţie cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

„Momentan este o discuţie cu Ministerul Transporturilor”, a declarat rectorul UMF Iaşi Viorel Scripcariu.

De asemenea, managerul interimar al Spitalului CF Iaşi dr. Elena Mitrofan a fost sunată. Nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere, în contextul confirmării sau infirmării unei discuţii cu rectorul UMF Iaşi pe această temă.

Viorel Scriprcariu îşi doreşte cu orice preţ să controleze sistemul medical ieşean

Prof. dr. Viorel Scripcariu îşi doreşte cu absolut orice preţ să aibă în subordine tot mai multe spitale din Iaşi, deşi nimeni nu este de acord și ar crea un haos. Rectorul UMF Iaşi are un singur scop: să devină o putere în Iaşi, să controleze sistemul medical şi să dea funcţii şi locuri de muncă doar cui doreşte – cadrelor medicale ce ies pe bandă rulantă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Important de precizat este faptul că absolut tot personalul medical nu doreşte această modificare. Este absolut hilar cum Viorel Scripcariu vrea să dirijeze sistemul medical, când UMF Iaşi nu acordă niciun ban unităţilor medicale. Spitalele primesc fonduri de la primarii sau consilii judeţene.

Vă aducem aminte că UMF Iaşi poate numi şefi de secţie în unităţi medicale. Însă, fără acordul nimănui.

Din cele 15 spitale CF din România, la Iaşi sunt două. La Spitalul CF Iaşi sunt 9 secţii, ambulatorii de specialitate şi o secţie la Suceava.

În aceeași ordine de idei, toate tentativele de a trece spitalele CF în alte ministere au eşuat mereu. Angajaţii Sindicato din reţeaua medicală a Ministerului Transporturilor au câştigat în instanţă în anul 2013 anularea deciziei prin care Spitalele CF din România să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Un alt exemplu este Spitalul CFR Witting din Bucureşti care vrea să fie preluat de MAPN, însă medicii nu doresc acest lucru.

Modelul acesta de spitale clinice în subordinea universităţilor de Medicină exista în Franţa. Însă, unităţile de învăţământ şi-au construit propriile spitale, nu au preluat.

Adauga un comentariu