Local

Un hoț din Iași, cu un bax de hârtie igienică sub braț, a ascuns două pungi de creveți sub haine. Mai că a avut nevoie de câteva role când a fost prins de paznici

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Un hoț din Iași cu un bax de hârtie igienică sub braț a ascuns două pungi de creveți sub haine. Mai că a avut nevoie de câteva role când a fost prins de paznici
Un bărbat din Iași a fost prins de paznicii de la Kaufland cu două pungi de creveți

Un bărbat din Iași a fost prins la furat în Kaufland. Acesta avea un bax de hârtie igienică sub braț și două pungi de creveți sub haine. Zilele trecute, a fost condamnat de judecători pentru faptele sale

Scene rușinoase, la Kaufland. Un bărbat a fost prins de paznici cu creveți ascunși prin haine.

„La data de 27.04.2020, lucrătorii compartimentului de ordine publică din cadrul Secția 3 poliție au fost sesizați, prin dispeceratul Poliției Mun. Iași, pentru a interveni la magazinul Kaufland, deoarece agenții de securitate au depistat o persoană de sex masculin care a sustras produse de pe raft. În urma verificărilor efectuate de către echipajul de poliție sosit la fața locului, s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, iar cu ocazia legitimării persoanei în cauză s-a constatat că este inculpatul Chistol Robert Constantin. S-a reținut că, în data de 27.04.2020, 14.00, inculpatul a s-a deplasat la magazinul Kaufland din Mun. Iași, pentru a face cumpărături, achiziționând un bax de hârtie igienică.

La un moment dat, profitând de neatenția angajaților, și-a însușit dintr-un frigider două pungi de creveți semipreparați, pe care le-a introdus pe sub îmbrăcăminte, după care s-a îndreptat către casa de marcat, unde a prezentat produsele, mai puțin cele două pungi de creveți. Imediat ce a trecut de casa de marcat, a fost oprit de agenții de securitate care i-au solicitat să-i însoțească până la camera de odihnă. În incinta camerei de odihnă, i s-a solicitat să prezinte produsele pe care nu le-a achitat la casa de marcat, context în care a scos de sub hanoracul cu care era îmbrăcat cele două pungi de creveți, recunoscând că și le-a însușit pe nedrept”, au precizat anchetatorii.

Un hoț din Iași, cu un bax de hârtie igienică sub braț, a fost prins de paznici

Bărbatul a recunoscut în fața paznicilor că a vrut să fure.

„Martorul, agent de securitate la magazinul Kaufland din Mun. Iași, a declarat că în data de 27.04.2020, fiind de serviciu, conform planificării in interiorul magazinului, a fost anunțat de colegii de la supravegheri video cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a luat produse de pe raft și le-a introdus în articolele de îmbrăcăminte. În baza semnalmentelor primite, a observat persoana respectivă și a procedat la urmărirea sa. După ce a trecut de casa de marcat, unde a achitat produsul ce-l avea în mână, a oprit-o, solicitându-i bonul fiscal și a rugat-o să scoată produsele ce le avea sub îmbrăcăminte, constatând faptul că sub îmbrăcăminte avea doua pungi de creveți, în valoare de 131,98 lei, care nu au fost prezentate la casă pentru a fi achitate”, mai precizează anchetatorii.

Ulterior, bărbatul a fost trimis în judecată, iar zilele trecute a fost condamnat.

A fost condamnat de judecătorii din Iași

Individul nu este la prima faptă.

„Condamnă pe inculpatul CHISTOL ROBERT-CONSTANTIN, la pedeapsa amenzii de 2.700 de lei, compusă din 270 de zile – amendă, a câte 10 lei ziua, pentru săvârșirea infracțiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 C. pen, cu aplicarea art. 41 alin. 1 C. pen. Constată că infracțiunea din prezenta cauză este concurentă cu infracțiunea de furt din 23.09.2019, pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa amenzii de 3.000 de lei (300 de zile a câte 10 lei ziua) prin sentința penală nr. 689/2020 a Judecătoriei Sectorului 6 București, definitivă prin neapelare. Potrivit art. 39 alin.1 Cp, contopește amenzile: aplică pedeapsa mai mare, de 3.000 de lei, la care se adaugă o treime din cealaltă, respectiv 900 de lei, pedeapsa rezultantă fiind de 3.900 de lei (390 de zile a câte 10 lei ziua). În baza art. 40 alin.3 Cp. constată că a fost achitată amenda de 3.000 de lei, pe care o scade și că a rămas de achitat doar amenda de 900 de lei (90 de zile a câte 10 lei ziua)”, se arată în decizia judecătorilor din Iași.

Dacă nu va plăti pentru cele făcute, hoțul din Iași, cu un bax de hârtie igienică sub braț, ar putea ajunge după gratii.

Comentarii
Adauga un comentariu