Local

Un ieșean a ajuns după gratii pentru că și-a lovit soția cu pumnii și cureaua: A bătut-o până i-a rupt coastele!

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a ajuns după gratii pentru că și-a lovit soția cu pumnii și cureaua A bătut-o până i-a rupt coastele
Costică Anton și-a lovit soția în mod repetat, chiar și după emiterea ordinelor de protecție

Costică Anton a primit 4 ani și 4 luni de închisoare pentru violență în familie. La doar o lună după condamnarea pentru vătămarea partenerei, inculpatul a recidivat. A revenit acasă și și-a lovit soția cu pumnii și cureaua

Bărbatul a mai fost condamnat de Judecătoria Iași la data de 2 iunie 2022 pentru vătămare corporală asupra soției sale. La un moment dat, bărbatul a lovit-o până ce i-a fracturat coastele și a ajuns la spital. Ca în multe cazuri de abuz în familie, copiii celor doi au fost nevoiți să fie martori.

Costică Anton și-a lovit soția cu pumnii în repetate rânduri

femeie in pat de spital
Victima a ajuns la spital în urma loviturilor primite

Judecătoria Iași l-a condamnat pe Costică Anton la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru violență în familie și neexecutarea sancțiunilor penale. De asemenea, acesta nu mai are voie să comunice cu victima sau să se apropie de locuința acesteia la mai puțin de 100 m, pe o perioadă de 5 ani. La momentul deschiderii dosarului penal, inculpatul era deja condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală asupra unui membru de familie.

Pentru mulți agresori, ordinul de protecție este doar de formă. La fel au stat lucrurile și în cazul lui Costică Anton, care l-a încălcat în mod repetat, cu toate că avea deja interdicția de a se mai apropia de soția sa. La data de 2 august 2022, agresorul a lovit victima, folosind cureaua, și i-a aplicat lovituri cu pumnii, inclusiv în față.

Femeia a ajuns la spital din cauza loviturilor primite. Cu vreo 2 săptămâni înainte de incident, cei doi copii ai cuplului au fost nevoiți să fugă din casă împreună cu mama lor, după ce aceasta a fost din nou lovită și înjurată de agresor.

La un moment dat, agresiunile au părut să înceteze, dar Costică Anton avea alte planuri. Pe 4 noiembrie 2022, soția acestuia și-a luat copiii și a mers la un magazin din comuna Trifești pentru a face cumpărături. Costică a sunat-o să vadă unde este și a venit la magazin. Femeia a ieșit să discute cu el, dar acesta a lovit-o cu palma peste față. Bărbatul ar fi fost nervos pentru simplul fapt că soția sa a ieșit din casă fără să îl anunțe.

Agresorul și-a lovit soția cu pumnii, deși nu avea voie să se apropie de ea

 judecator cu ciocanel si hartii in mana
Costică Anton a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru violență în familie

Victima nu a mai putut îndura abuzul. După incidentul de la magazin, aceasta a anunțat organele de poliție. Lui Costică Anton i-a fost deschis dosar penal. Din cercetările făcute, se pare că inculpatul nu doar continua să interacționeze cu soția lui, ci chiar locuia la aceasta uneori.

„Astfel, deşi Costică Anton cunoştea faptul că nu are voie să se apropie de persoana vătămată la o distanţă mai mică de 100 de metri, pe o perioadă de 2 ani, acesta nu a respectat obligaţia impusă prin sentinţa penală anterioară, deplasându-se, în mod constat, la domiciliul persoanei vătămate, loc unde petrecea mai mult timp, uneori rămânând şi peste noapte, aspecte ce rezultă din declaraţiile martorilor.

Mama persoanei vătămate a confirmat faptul că aceasta i-a spus în data de 04.08.2022 că a fost lovită de către Costică Anton, cu pumnii, în zona abdomenului, acuzând dureri în acea zonă, motiv pentru care a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanţă.

Mai mult, aceasta a mai afirmat faptul că, de mult timp, inculpatul o agresează pe soţia sa, fiind şi reţinut în acest sens în anul 2021, persoana vătămată povestindu-i agresiunea din data de 04.11.2021, precum şi cea din data de 02.08.2022”, se arată în rechizitoriu.

În fața instanței, Costică Anton și-a recunoscut faptele și a spus că le regretă. Judecătorii nu au putut ține cont de acest lucru, de vreme ce, la doar o lună de la condamnarea precedentă, inculpatul și-a reluat obiceiurile. Din declarațiile martorilor a reieșit că agresorul și-a lovit soția cu pumnii de multe ori. Astfel, Judecătoria Iași i-a dat o pedeapsă finală de 4 ani și 4 luni de închisoare, cumulând sentința din iunie 2022, pentru vătămare corporală, cu cea pentru violență în familie.

Adauga un comentariu