Local

Femeie din Iași, bătută cu sălbăticie în fața copilului de doar 3 ani. De ziua ei, concubinul, care avea ordin de interdicție, i-a făcut „cadou” o bătaie soră cu moartea și a forțat-o să vândă apartamentul

Publicat: 26 mai 2020
Femeie bătută de concubin
Lenuța Vacarașu agresată de concubinul Costel Marian și forțată să-și vânda apartamentul

O ieșeancă a fost nevoită să apeleze la ajutorul oamenilor legii după ce a fost nimicită în bătaie de propriul concubin. În timp ce sărbătorea de Sfinții Constantin și Elena, Lenuța Văcărașu a fost vizitată de concubinul ei care, pe fondul consumului de alcool, a sărit cu o rafală de pumni asupra ei și a sugrumat-o în fața copilului de doar trei ani pe care îl au împreună. „M-a luat la bătaie, m-a lovit și m-a strâns de gât cu mâna forțându-mă să vând apartamentul. Casa este doar pe numele meu, am contract de vânzare-cumpărare și a fost cumpărat exclusiv din banii mei. El are cazierul pătat și nu știu cum să mai scap de amenințarea lui”. Pentru a pune capăt acestui calvar, femeia a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Iași prin care a cerut un ordin de interdicție împotriva lui Costel Marian

O femeie din Iași care a fost bătută în rânduri repetate de propriul concubin în fața copiilor a ajuns atât de disperată încât a solicitat ajutorul oamenilor legii pentru a scăpa de amenințări. Lenuța Văcărașu, în vârstă de 40 de ani, a trăit o perioadă îndelungată cu Costel Marian în apartamentul din Valea Lupului. Împreună au un copil în vârstă de 3 ani și 6 luni, însă din cauza agresivității arătate de bărbatul în vârstă de 49 de ani, femeia a decis să se separe de acesta. Astfel, mama și copilul au rămas în apartamentul din Valea Lupului pe care Lenuța Văcărașu l-a cumpărat cu banii câștigați la muncă în Italia. Bărbatul nu a vrut să audă de asta și a continuat să vină în locuința de la marginea municipiului Iași.

Ultima dată, femeia a fost vizitată de concubin chiar în ziua de 21 mai 2020, de Sfinții Constantin și Elena, atunci când aceasta își serba ziua de naștere. Această vizită s-a transformat într-un adevărat calvar pentru femeie și copilul în vârstă de doar 3 ani.

„A fost ziua mea de Constantin și Elena, iar pe la ora 19:00, Marian Costel a venit la locuința mea din Valea Lupului. I-am dat voie să vadă copilul de 3 ani și 6 luni pe care îl am cu el, l-am pus la masă, a servit puțin coniac și s-a amețit. M-a luat la bătaie, m-a lovit și m-a strâns de gât cu mâna, forțându-mă să vând apartamentul. Casa este doar pe numele meu, am contract de vânzare-cumpărare și a fost cumpărat exclusiv din banii mei. Am fost plecată 7 ani în Italia. Nu este prima dată când mă ia la bătaie. Am fost chiar și la Centrul de Violențe din zona Sărărie ca să scap de el. El are cazierul pătat și nu știu cum să mai scap de amenințarea lui”, povestește ieșeanca Lenuța Văcărașu.

„Nu este prima dată când se întâmplă, m-a bătut de nenumărate ori”

Astfel de incidente s-au petrecut în rânduri repetate între cei doi concubini, cele mai multe episoade cu violență domestică consumându-se chiar în fața copilului. Deși între cei doi a existat și un ordin de interdicție, acesta nu a mai fost respectat de dragul copilului, care acum a ajuns principala victimă din tot acest scandal care durează de ani buni.

„Nu este prima dată când se întâmplă, m-a bătut de nenumărate ori. În urmă cu un an m-a văzut un vecin cu ambii ochi negri și a sunat el la Poliție. S-a dat atunci un ordin de interdicție de 6 luni. Recunosc că eu l-am încălcat pentru că copilul striga mereu «tata, tata». L-am lăsat să vină să vadă copilul, dar bătăile au continuat. Odată, când am sunat la Poliție, au venit niște agenți de la comună și l-au găsit dormind, au spus că «lasă-l să doarmă» și nu i-au făcut nimic după aia.

Acum băiatul nu mai vrea cu tata, plânge când mă vede bătută, vine și spune că mă pupă pe vânătăi să îmi treacă. El bea în fiecare zi, are cazierul pătat, este un pericol pentru noi și mă forțează să vând apartamentul să poată lua din bani. Pe copil nu-l lovește, dar nu se știe niciodată. La un moment dat, copilul a vărsat ciorba, e doar un copil de 3 ani… iar el m-a bătut foarte rău pe mine pentru asta”, mai spune Lenuța Văcărașu.

În cele din urmă, Lenuța Văcărașu și-a scos certificat medico-legal și a făcut plângere la IPJ Iași

Contactat telefonic, concubinul femeii s-a arătat extrem de revoltat și a trecut direct la injurii și amenințări care nu pot fi reproduse aici, fără să răspundă la vreo întrebare. Pentru a pune capăt acestui calvar, femeia bătută a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Iași și a fost pe data de 25 mai la Institutul pentru Medicină Legală Iași unde a scos un certificat medico-legal (vezi facsimil – n.r.) în care sunt menționate următoarele:

„Văcărașu Lenuța prezintă echimoze, tumefacții, leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu mijloc contondent și posibil comprimare cu mâna, pot data din 21.05.2020. Necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”.

Adauga un comentariu