Local

Un ieșean a găsit un portofel lângă o bancă și s-a apucat de cheltuit banii de pe card! Polițiștii din Iași au intrat pe fir și l-au dibuit! Acum a venit nota de plată pentru individ! (Exclusiv)

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a găsit un portofel lângă o bancă și s-a apucat de cheltuit banii de pe card Polițiștii din Iași au intrat pe fir și l-au dibuit Acum a venit nota de plată pentru individ Exclusiv
Judecătorii ieșeni au condamnat un bărbat care a găsit un portofel lângă o bancă și s-a apucat să cheltuiască banii de pe card

Un bărbat din Iași a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Daniel Bălan la 2 ani și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru efectuare de operațiuni financiare în mod ilegal, în formă continuată, și acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată. Ieșeanul a intrat în vizorul anchetatorilor după ce a găsit un portofel lângă o bancă

Un bărbat din Iași a descoperit un portofel lângă o bancă și s-a apucat de cheltuit banii de pe card! Victima și-a dat seama că nu mai are bani și a anunțat polițiștii, care au intrat pe fir și l-au dibuit! Acum a venit nota de plată pentru ieșean! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Daniel Bălan la 2 ani și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru efectuare de operațiuni financiare în mod ilegal, în formă continuată, și acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (3 acte materiale).
Pe de altă parte, magistrații ieșeni au încetat procesul penal privind comiterea infracțiunii de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, pentru care a intervenit împăcarea părților. Mai mult, s-a constatat stinsă acțiunea civilă exercitată de Ioan C., tot ca urmare a împăcării părților, prejudiciul cauzat fiind acoperit integral.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 80 de zile, fie la Direcția de Asistență Comunitară Iași, fie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Daniel Bălan, acuzat că a cheltuit banii de pe cardul unui pensionar

Procesul ieșeanului Daniel Bălan a început pe 17 decembrie 2020. Atunci, procurorii l-au trimis în judecată sub acuzațiile amintite. Asta, după ce bărbatul a fost reținut și arestat preventiv de pe 28 noiembrie 2020. Conform anchetatorilor, Daniel Bălan a intrat în vizorul lor după ce a găsit un portofel lângă o bancă! Individul nu s-a mulțumit cu banii găsiți și a vrut și sumele de pe card! În urma incidentului, proprietarul, un pensionar în vârstă de 70 de ani, s-a trezit cu o „gaură” de 4.000 de lei.
Când a constatat că nu mai are banii, Ioan C. a mers la Poliție și s-a plâns că și-a pierdut portofelul, în care se aflau bani, acte și un card bancar. Anchetatorii au demarat cercetările și, astfel, au ajuns la Daniel Bălan. Potrivit procurorilor, ieșeanul în vârstă de 35 de ani a găsit portofelul pensionarului și a decis să îl golească.

„Pe 28 iulie 2020, în jurul orei 11:00, în timp ce se deplasa printr-un parc din municipiul Iași, inculpatul a găsit un portofel cu acte și bani, ce era căzut lângă o bancă, aparținând persoanei vătămate. Inculpatul nu a predat bunul găsit, în termen de 10 zile, autorităților sau persoanei vătămate”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Bărbatul s-a bucurat după ce a descoperit portofelul într-un parc, lângă o bancă

Oamenii legii au mai spus că Daniel Bălan a luat nu doar banii din portofel, ci și un card găsit.

„Inculpatul și-a însușit pe nedrept suma de 210 lei. Ulterior, el a dispus de bunul găsit ca de-al său, aruncând portofelul. În aceeași zi, folosindu-se de codul PIN găsit, inculpatul a efectuat 3 retrageri de numerar din contul persoanei vătămate, cauzându-i un prejudiciu total de 4.000 de lei”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

După incident, oamenii legii au demarat cercetările. În urma verificării înregistrărilor de pe camerele de luat vederi din zona respectivă, polițiștii ieșeni au ajuns la Daniel Bălan. Ieșeanul a fost chemat la audieri, iar, mai apoi, anchetatorii l-au trimis în judecată pe individul de 35 de ani, pentru însușirea bunului găsit, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Pe de altă parte, de-a lungul timpului au existat și persoane care au găsit portofele cu acte și bani și au decis să le predea la Poliție.

Adauga un comentariu