Local

Un ieșean a scăpat de pușcărie după ce a urcat băut la volan. Polițiștii l-au prins după ce au văzut traiectoria mașinii

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a scăpat de pușcărie după ce a urcat băut la volan. Polițiștii l-au prins după ce au văzut traiectoria mașinii
Un ieșean a scăpat de temniță după ce a fost acuzat că a urcat băut la volanul unui autoturism

Un ieșean care a fost acuzat că a urcat băut la volan a scăpat de temniță. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Mihai Răzvan Ionesa la un an de închisoare, dar cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Polițiștii l-au prins pe ieșean după ce au văzut traiectoria mașinii.

Un ieșean acuzat că a urcat băut la volan a scăpat de pușcărie. Așadar, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Răzvan Ionesa la un an de închisoare, dar cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entităţile aflate în subordinea Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Asistenţă Comunitară sau Direcţia Fond Locativ”, au precizat judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Mihai Răzvan Ionesa, acuzat că a urcat băut la volan

Demn de remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Mihai Răzvan Ionesa a început pe data de 30 iulie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„În ziua de 8 august 2020, în jurul orei 2:00, inculpatul a condus pe Drumul Județean 248A şi pe varianta ocolitoare 28D, pe sensul Valea Ursului-Uricani, autoturismul marca Volkswagen, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 1,78 grame la mie alcool pur în sânge la ora 2:45 și 1,68 grame la mie alcool pur în sânge la ora 3:45”, au menționat anchetatorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

La audieri, șoferul a recunoscut comiterea faptei

În noaptea respectivă, agenții din cadrul Secţiei IV de Poliţie Rurală, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe comunicaţia DJ 248A, respectiv în localitatea Valea Ursului, au observat un autoturism care se deplasa sinuos pe direcţia Valea Ursului-Uricani, motiv pentru care l-au urmărit.
După sensul giratoriu spre localitatea Uricani, pe varianta ocolitoare 28D, autoturismul a fost oprit de către poliţiști. După oprirea regulamentară a autovehiculului, agenții l-au legitimat pe șofer.

Aceștia l-au testat și au constatat că el consumase băuturi alcoolice. Mai apoi, ieșeanul a fost dus la spital, pentru a-i fi luate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. La audieri, bărbatul a declarat că, în ziua de 7 august 2020, în jurul orei 12:00, a mers la magazinul din localitate, unde s-a întâlnit cu niște amici. Acesta a început să joace tenis de masă cu prietenii, iar, în jurul orei 1:30, ar fi băut trei beri a câte 0,5 litri fiecare şi 200 ml de vodcă marca „Absolut”.

În jurul orei 1:50, întrucât amicii săi nu aveau cu ce se deplasa spre domiciliu, ieșeanul s-a oferit să îi transporte pe cei doi cu autoturismul. În fața magistraților, ieșeanul a spus că regretă că a urcat băut la volan.

Adauga un comentariu