Local

Un ieșean de 24 de ani, aflat în stare gravă la spital din cauza infecției cu coronavirus, trage un semnal de alarmă! Tudor Daniel Huțul: „Purtați măști, feriți-vă cât de mult puteți, nu lăsați garda jos”

Publicat: 08 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean de 24 de ani aflat în stare gravă la spital din cauza infecției cu coronavirus trage un semnal de alarmă Tudor Daniel Huțul Purtați măști feriți-vă cât de mult puteți nu lăsați garda jos
Tudor Daniel Huțul, tânărul ieșean care a transmis un mesaj de pe patul de spital pentru cei care nu cred în efectele grave ale infecției cu coronavirus

Un tânăr de 24 de ani din Iași a povestit despre situația nefastă prin care trece de aproape o săptămână. Infectat cu coronavirus, Tudor Daniel Huțul a găsit puterea de a scrie câteva rânduri pentru a trage un semnal de alarmă în rândul celor care nu cred în COVID-19, în medici sau în vaccinul împotriva noului virus

A trecut un an de când pandemia de COVID-19 a făcut mii de victime. Oamenii au rămas cu sechele grave, au pierdut rude, prieteni și colegi. Medicii și specialiștii au înțeles în această perioadă cum se manifestă infecția cu coronavirus și au avertizat că oricine poate ajunge la un moment dat pe patul de spital dacă nu respectă recomandările. Tudor Daniel Huțul are 24 de ani și a găsit curajul de a prezenta situația din punctul de vedere al unui pacient COVID-19 aflat în stare gravă, dependent de oxigen.

Tudor Daniel Huțul a ajuns la spital după o săptămână de la primul simptom, perioadă în care s-a tratat acasă

Mulți dintre pacienții infectați cu coronavirus nu au puterea de a mai povesti de pe patul de spital prin ceea e trec. Chiar și cei tratați de boală și externați din secția de Terapie Intensivă nu mai doresc să își amintească de clipele înspăimântătoare prin care au trecut. Ieșeanul Tudor Daniel Huțul este extrem de slăbit și cu greu a mai povestit despre cum a ajuns în situația actuală. Tânărul va avea nevoie de recuperare și așteaptă să se poată programa pentru vaccinul anti-COVID-19, cu gândul că doar astfel va fi protejat cel mai bine de infecție.

„Am ajuns la spital marți (n.r.- 2 martie 2021), la exact o săptămână după apariția primelor simptome ale bolii. Prima zi mi-am petrecut-o la UPU, iar de atunci sunt la Spitalul de Boli Infecțioase, unde încă sunt internat. Ținând cont de faptul că nu am ajuns la ATI, nu pot să comentez severitatea formei, însă subliniez că în continuare am nevoie de oxigen suplimentar, altfel nu pot respira singur. Nu, nu am comorbidități.

Datele referitoare la starea exactă aș prefera să rămână confidențiale, însă țin să subliniez faptul că plămânii mi-au fost suficient de afectați. Ca mesaj pentru ceilalți, purtați măști, feriți-vă cât de mult puteți, nu lăsați garda jos! Aveți grijă de voi, îndemnați-vă prietenii și rudele să se vaccineze și, dacă ajungeți într-o situație dificilă, aveți încredere în medici! Medicii sunt eroi și fac constant miracole pentru fiecare dintre noi. Da, voi avea nevoie de recuperare, și da, mă voi vaccina anti-COVID-19”, a declarat Tudor Daniel Huțul.

Infecția cu coronavirus i-a afectat foarte mult plămânii. Ieșeanul nu a mai fost dignosticat cu o altă boală până în prezent

Tudor Daniel Huțul rezistă acum cu greu în spital. Nu mai poate respira decât cu ajutorul suportului de oxigen, dar a ținut să transmită un mesaj celor care poate încă nu cred în COVID-19, care nu mai respectă cu rigurozitate măsurile de protecție sau care nu doresc să se vaccineze, cu gândul că această boală nu îi va afecta pe ei. Rude, prieteni și colegi i-au transmis mesaje de încurajare în urma postării de pe pagina lui de Facebook în care prezenta pe scurt situația. Nu a fost diagnosticat cu nicio boală, fiind un pacient, așa cum spun medicii, aparent sănătos. Infecția cu coronavirus i-a afectat însă foarte mult plămânii.

„Las asta aici să vă reamintesc faptul că vârsta tânără și lipsa comorbidităților nu este sinonimă cu o formă ușoară de COVID-19. Vă rog mult, purtați măști și protejați-vă, deoarece cei dragi au nevoie de voi. Eu continui să lupt cu acest virus, ce mi-a atacat tare de tot plămânii, de pe un pat de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde medicii sunt realmente eroi ce luptă continuu pentru fiecare dintre noi. Om cu om oprim pandemia”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a ieșeanului.

Adauga un comentariu