Local

Un ieşean s-a luat la bătaie, după ce a fost la vot. O ambulanţă a intervenit de urgenţă azi noapte în localitatea Probota

Publicat: 28 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieşean s-a luat la bătaie după ce a fost la vot. O ambulanţă a intervenit de urgenţă azi noapte în localitatea Probota
Ștampilă de vot

Duminică noapte, 27 septembrie 2020, după ce s-a dus să-şi exercite dreptul de vot a ajuns la spital. Un ieşean aflat sub influenţa băuturilor alcoolice s-a luat la ceartă, după ce a mers la vot.

În urma altercaţiei postelectorale, Constantin P., în vârstă de 39 de ani, a ajuns la spital cu traumatism cranio facial, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, contuzie toraco-abdominala şi etilism acut. Incidentul a avut loc în localitatea ieşeana Probota.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de prim ajutor. Victima a fost preluată şi dusă la spitalul de Neurochirurgie, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Bătaie între pușcăriași, în Penitenciarul Iași! Întreg scandalul a pornit de la un ceas

Un pușcăriaș în vârstă de 70 de ani a fost sancționat de conducerea închisorii ieșene. Constantin Vezeteu a contestat în instanță decizia conducerii Penitenciarului Iași. Întreg scandalul a pornit de un conflict spontan, cu un alt deținut

Bătaie între pușcăriași, în Penitenciarul Iași! Întreg scandalul a pornit de la un ceas! Unul dintre deținuți, un septuagenar, a fost sancționat de către conducerea temniței din Copou!
Constantin Vezeteu a contestat în instanță sancțiunea primită din partea reprezentanților Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei au respins contestația formulată de septuagenar.

„Instanța respinge ca neîntemeiată contestația formulată de petentul condamnat Constantin Vezeteu, în prezent deținut în Penitenciarul Iași, împotriva încheierii de pe 14 mai 2020, pronunțată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Constantin Vezeteu, nemulțumit de sancțiunea aplicată de cei de la Penitenciarul Iași

Prin contestația înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, Constantin Vezeteu (70 de ani) a cerut desființarea încheierii de pe 14 mai 2020, pronunțată de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Iași, precum și anularea sancțiunii disciplinare aplicate.

„Nu sunt de acord cu sancțiunea pe care am primit-o”, a menționat bărbatul în instanță.

Pe 28 aprilie 2020, Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Iași i-a aplicat lui Constantin Vezeteu sancțiunea disciplinară a suspendării dreptului de a primi vizite, pentru comiterea unei abateri disciplinare.

„Pe 20 aprilie 2020, în jurul orei 8:40, Constantin Vezeteu l-a lovit pe deținutul G.V., stabilindu-se că cei doi s-au lovit reciproc și ambii prezentau urme de violență corporală”, au constatat reprezentanții Penitenciarului Iași.

„Am fost lovit cu capul de pat! Mi-a luat ceasul și l-a aruncat!”

Constantin Vezeteu a precizat că nu este de acord cu sancțiunea primită, deoarece el ar fi fost cel provocat.

„Deținutul G.V. m-a lovit cu capul de pat, m-a lovit cu pumnul, mi-a smuls ceasul și l-a aruncat, astfel că eu eram în legitimă apărare, fiind sancționat pe nedrept”, a subliniat septuagenarul.

Acesta a formulat inițial plângere împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină la judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Iași. Totuși, plângerea lui Constantin Vezeteu a fost respinsă de magistratul din închisoare. Ulterior, pușcăriașul a contestat decizia la Judecătoria Iași. Reprezentanții închisorii din Copou au adăugat că medicul a constatat că celălalt deținut, G.V., avea urme de violență fizică, anume escoriații la nivelul hemitoracelui drept și regiunea cervicală, plagă la buza inferioară, echimoză periorbital.

„Instanța va înlătura ca neverosmile declarațiile petentului Constantin Vezeteu, potrivit cărora doar l-ar fi împins / îmbrâncit pe deținutul G.V. ori că acesta din urmă s-ar fi lovit singur la cap de colțul patului. Chiar martorul V.A., propus de petent, a declarat în fața instanței că petentul l-a împins pe G.V., care s-a lovit, astfel, cu capul de marginea patului. În plus, în cursul cercetării disciplinare, cei doi deținuți au declarat șefului de tură că au avut un conflict spontan, lovindu-se reciproc. Mai reține instanța că, în cazul în care G.V. ar fi încercat să îi sustragă bunuri petentului Constantin Vezeteu, acesta din urmă dispunea de mijloacele legale pentru a reclama o asemenea faptă”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Adauga un comentariu