Eveniment-Social

Un important reprezentant TUIASI a abordat aspecte ce țin de realitățile academice din perioada pandemiei de Covid-19, proiectele în care este implicat, dar și investițiile în oraș, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 02 iun. 2020
Prof. univ. dr. ing. Alexandru Sălceanu în Studioul BZI LIVE

Pe 2 iunie 2020, la ora 15.00, în Studioul BZI LIVE a fost invitat prof. univ. dr. ing. Alexandru Sălceanu, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (FIEEA) din cadrul prestigioasei Universități Tehnice (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iași.

Acesta este și proaspătul vicepreședinte al Senatului TUIAȘI. Ideile și aspectele ce au fost abordate cu interesantul și elegantul universitar s-au axat pe: noua postură pe care o are, realități academice din perioada pandemiei de COVID-19, proiecte în care este implicat, investițiile în oraș, atât din perspectiva educațională dar și a infrastructurii, resursei umane în variate domenii. De asemenea, având în vedere că profesorul Sălceanu este președintele Consiliului de Administrație (CA) al ApaVital, acesta a discutat despre importanţa și impactul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași”. În valoare de peste 500 milioane euro, proiectul derulat de ApaVital presupune extinderea și modernizarea rețelei de apă-canalizare în comunele din județ, fiind cel mai valoros proiect realizat vreodată în regiunea de Nord-Est.

„Trebuie să avem studenți flexibili și care să fie creativi”

Plecând de la toate acestea, profesorul Salceanu arată că în actuala realitate socială și educațională, Universitatea trebuie să aibă studenți flexibil, cu o bază teoretică solidă dar care să fie completată de practică și care să-i implice pe segmentul creativității. „În actuala societate contemporană, noi, profesorii universitari trebuie să avem o manieră deschisă de pregătire care să ducă la formarea unor studenți flexibili, creativi și care, dincolo de bază pe care o oferă teoria, să aibă experiența practică și care să le permită să se adapteze la necesitățile de pe piața muncii.

Apoi, și marile companii au înțeles că e important să investească în ei, pentru a-i avea ca viitori foarte buni angajați și să-i lase să-și termine studiile. Desigur, acum, chiar cu o creștere salarială în învățământ, încă suntem deficitari atunci când vine vorba de veniturile oferite celor care intră în sistem. Cred că Educația trebuie să fie una prioritară pentru țara noastră și să avem o strategie națională”, consideră cadrul didactic. Prof. univ. dr. Alexandru Sălceanu este unul dintre cei mai activi și implicați din Politehnica ieșeană în evenimente și manifestări științifice, inovatoare și de creație, cu impact național și internațional.

Comentarii
  • Individul are o poziție academica de invidiat. Poate fi ministru energiei,director laeon electrică,sa ocupeoricefunctie mare in domeniul sau. A încercart și la rector UTI,dar colegii au spus pas. De ce este presedinte la Apa Vital? Pentru ca e in Gașca lui popa maricel la PSD. Omul e PSD fără sa fie de stânga.e capitalist comerciant.dupa ciolan a avut funcții in PSD. In 2012 a fost sprijinit de omul de afaceri popa maricel când a candidat pt rector la UTI. Fără succes. Acum este la Apa-Vital,baron atotputernic peste apa de băut și nu numai pentru un județe întreg cel puțin. Apa foarte scumpă,pe care vrea sa o scumpească si mai mult.cu vreo +20% cel puțin. Adica la vreo 10 lei/mc. Un papagal scârbos.

Adauga un comentariu