National

Un incendiu devastator a cuprins o casă situată între Brașov și Poiana Brașov. Focul era cât pe ce să se extindă şi la alte locuinţe – VIDEO

Publicat: 03 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un incendiu devastator a cuprins o casă situată între Brașov și Poiana Brașov. Focul era cât pe ce să se extindă şi la alte locuinţe - VIDEO
Un incendiu puternic a cuprins o casa aflată între Brașov și Poiana Brașov

Miercuri seară, 02 noiembrie 2022, un incendiu puternic a cuprins o casa aflată între Brașov și Poiana Brașov. Flăcările au fost atât de puternice încât erau să se extindă şi la alte locuinţe. La faţa locului au fost chemaţi pompierii pentru a putea lichida flăcările.

Văzând incendiul devastator care se extindea tot mai mult, vecinii au alarmat pompierii prin intermediul unui apel la 112 făcut în jurul orei 18:00. Ajuns la fața locului, echipajul ISU a lichidat în scurt timp flăcările. Având un risc puternic de a se prăbuși, scheletul casei cu o arhitectură uimitoare a fost demolat de către organele de protecţie.

Un indendiu devastator a cuprins o casă din lemn

Primii care au dat alarma au fost vecinii casei părăsite. Aceştia au făcut şi o serie de precizări cu privire modul în care s-a desfăşurat evenimentul nefericit.

„Am văzut pe fereastră niște flăcări foarte mari, aproximativ cinci-10 metri. Primul instinct: sunat la 112, apoi ne-am gândit să conectăm un furtun, dar era peretele mult prea mare de flăcări și deja începeau să cadă din acoperiș”, a declarat Flavia Mihai, una dintre vecine.

Casa distrusă de flăcări se afla pe drumul ce leagă Brașovul de Poiana Brașov. Potrivit vecinilor, imobilul era folosit doar de oamenii străzii care căutau un loc unde să doarmă întrucât aceasta era nelocuit şi foarte vechi. Proprietarii, conform spuselor locatarilor, veneau foarte rar în acest loc.

„Odată ieșea fum – intră boschetari acolo – și am chemat proprietarul și am băgat furtunul de la mine din garaj, cu apă, am stropit, dar revin mereu, nu ai ce să le faci”, a declarat un vecin.

Cei de la ISU Braşov au făcut şi ei o serie de precizări.

„Incendiul se manifestă generalizat, la întreaga construcţie. Intervenția a fost destul de dificilă, s-a lucrat la înălțime, dar am reușit să localizăm incendiul înainte să se exindă”, a declarat Ciprian Sfreja, ISU Brașov.

Încă nu se cunoaşte cauza exactă a izbucnirii incendiului, cu toate acestea, se speculează că flăcările ar fi pornit chiar de la un om al străzii întrucât acest lucru s-a mai întâmplat şi în trecut.

Incendii devastatoare în județul Iași

Ținem să vă amintim că în ultimele zile au fost înregistrate și în județul Iași două incendii. În urma incendiului ce a avut loc pe 24 octombrie 2022, două persoane au fost găsite carbonizate. Victimele au fost doi bărbați în jurul vârstei de 50 de ani. Casa cuprinsă de flăcări se află pe strada Bărnuțiu a municipiului Iași.

Pe 23 septembrie 2022 a avut loc un alt incendiu ce s-a încheiat cu moartea unui bărbat imobilizat la pat. De această dată, incendiul a avut loc în comuna Voinești, județul Iași. O casă și o anexă au fost cuprinse de flăcări urmând ca și podurile caselor vecine să fie afectate de focul puternic. Potrivit primelor informații furnizate de reporterii BZI, victima decedată era un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Ieri seară, 02 noiembrie 2022, a avut loc un alt eveniment similar în urma căruia un incendiu a cuprins o casă aflată între Brașov și Poiana Brașov. Flăcările au fost atât de puternice încât erau să se extindă şi la alte locuinţe.

Adauga un comentariu