International

Un israelian a murit după ce a primit vaccinul anti-covid. Ce spun medicii

Publicat: 29 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un israelian a murit după ce a primit vaccinul anti-covid. Ce spun medicii
Vaccin anti-coronavirus

Un israelian a murit după ce a primit vaccinul anti-covid. Bărbatul în vârstă de 75 de ani a suferit un ifarct la aproape două ore după ce s-a vaccinat împotriva coronavirus. Potrivit ministerului Sănătăţii din Israel, acesta avea condiții preexistente și suferise de atacuri de cord în trecut.

Chezy Levy, directorul general al ministerului Sănătăţii, a pornit o anchetă cu privire la acest incident.

„Împărtășim durerea familiei”, a spus Levy într-un comunicat.

Un israelian a murit după ce a primit vaccinul anti-covid

Bărbatului de 75 de ani i-a fost administrata doza de vaccin la ora 8:30 la o clinică din Israel. Conform procedurii acesta a rămas la unitate o scurtă perioadă de timp pentru a vedea dacă sunt anumite efecte secundare. Israelianul a fost externat deoarece nu prezenta niciun simptom advers. La două ore pacientul a fost declarat mort. Decesul acestuia s-a produs în afara unităţii medicale.

Chezy Levy a precizat că primele concluzii arată că nu există o legătură între moartea bărbatului și vaccinarea acestuia.

Doi pacienți decedați în timpul testelor Pfizer

Un israelian a murit la două ore după ce a primit vaccinul anti-covid. La începutul lui decembrie, după ce Pfizer a prezentat datele de siguranță la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanți la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedați a fost ”imunocompromis”.

Asociația Midaat din Israel a comentat la acea vreme despre acest raport al deceselor, explicând că, atunci când vaccinurile sunt administrate populației cu risc, „pot exista cazuri nefericite”. Asta nu ar trebui să inducă nesiguranță în privința vaccinului, ci să ne facă să salutăm transparența companiilor farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor.

„Conform datelor publicate, șase dintre participanții la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul și patru din grupul de control”, a spus dr. Uri Lerner, directorul științific pentru Midaat. „După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment și cauza morții”.

Care sunt principalele reacții adverse

Principalele reacții adverse raportate în studiile vaccinurilor Pfizer și Modernă au fost durerea, umflarea și roșeața la locul injectării, dar și frisoanele, oboseala și cefaleea, în general, însă aceste efecte au durat de obicei doar cel mult câteva zile.

Efectele secundare pe termen lung sunt încă necunoscute, deoarece vaccinul este încă prea nou pentru a fi cunoscut. Cu toate acestea, majoritatea oficialilor din domeniul sănătății au declarat că sunt de părere că vaccinul nu va provoca daune pe termen lung. În Israel, este de așteptat ca peste 80% din personalul medical să fie inoculat.

De luni dimineață, Israelul a vaccinat 380.000 de israelieni cu prima doză de vaccin coronavirus. Potrivit ministrului Sănătății, Yuli Edelstein, 99.000 de persoane au fost vaccinate doar duminică.

În prezent, Israelul vaccinează personalul medical, persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu boli cronice și speră să înceapă vaccinarea profesorilor și a personalului școlii mai târziu în această săptămână, mai scrie Jerusalem Post, citat de stirileprotv.

Adauga un comentariu