Local

Un lider al lumii interlope din Iași, implicat într-un scandal cu polițiști! Totul a izbucnit de la o oprire în trafic a lui Cosmos Tănase. Procurorii au intrat pe fir și dosarul a fost făcut la urgență! (Exclusiv)

Publicat: 22 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un lider al lumii interlope din Iași implicat într-un scandal cu polițiști Totul a izbucnit de la o oprire în trafic a lui Cosmos Tănase. Procurorii au intrat pe fir și dosarul a fost făcut la urgență Exclusiv
Un lider al lumii interlope ieșene va fi nevoit să dea ochii cu judecătorii, după ce a fost acuzat că a fost implicat într-un scandal cu polițiști

Scandalul în care a fost implicat Cosmos Tănase a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână. Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Tănase, sub acuzația de ultraj. Conform anchetatorilor, scandalul a izbucnit după ce un agent de Poliție Rutieră l-a tras pe dreapta pe liderul lumii interlope ieșene și l-a sancționat contravențional

Un lider al lumii interlope din Iași a fost implicat într-un scandal cu agenți de Poliție! Totul a pornit de la o oprire în trafic a lui Cosmos Tănase. Anchetatorii au intrat pe fir și dosarul a fost făcut la urgență. Scandalul în care a fost implicat Cosmos Tănase a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână. Ieri, 21.10.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Tănase, sub acuzația de ultraj. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Cosmos Tănase, acuzat de procurorii ieșeni de ultraj

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au afirmat că, în urmă cu o săptămână, un agent din cadrul Poliției Rutiere a tras pe dreapta un bolid. La volanul autoturismului se afla cunoscutul lider al lumii interlope din Iași, Cosmos Tănase.

Oamenii legii spun că, la un moment dat, polițiștul a început să întocmească un proces-verbal prin care urma să-l amendeze contravențional pe Cosmos Tănase, pentru o presupusă încălcare a legislației rutiere. Anchetatorii ieșeni au adăugat că, văzând acest lucru, Cosmos Tănase ar fi început să facă scandal.

Amenințări cu acte de violență la adresa polițistului

Oamenii legii au adăugat că, de aici și până la un conflict în toată regula, nu a mai fost decât un pas. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au menționat că Tănase l-ar fi amenințat pe agent. Acesta a fost și motivul pentru care Cosmos Tănase a fost reținut inițial.

„Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, procurorul de caz a dispus plasarea acestuia sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Acum, el a fost trimis în judecată, sub acuzația de ultraj”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De remarcat este faptul că, în dosar, agentul de Poliție implicat în scandal are calitatea de parte vătămată. De altfel, Cosmos Tănase a mai fost în vizorul anchetatorilor ieșeni și în trecut, fiind suspectat de comiterea altor infracțiuni. De exemplu, în urmă cu aproximativ 8 ani, interlopul ieșean a fost acuzat de trafic de droguri.

„În perioada noiembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Cosmos Tănase a organizat și finanțat transportul pe cale aeriană a cantității de 1,6 kilograme de cocaină, pe ruta Spania (Barcelona) – România (Iași). Drogurile de mare risc erau depozitate la locuințele inculpaților C.P. și C.C. și, ulterior, comercializate de către membrii grupării pe raza municipiului Iași, la prețul de 80 de euro/doză”, au afirmat atunci anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, valoarea drogurilor respective depășea suma de 100.000 de euro.

Adauga un comentariu