International

Un medic din Franța, anchetat pentru că le cerea pacienților să își dea masca jos. Cum prezice acesta că va dispărea epidemia

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un medic din Franța anchetat pentru că le cerea pacienților să își dea masca jos. Cum prezice acesta că va dispărea epidemia
Un medic din Franța, anchetat pentru că le cerea pacienților să își dea masca jos. Cum prezice acesta că va dispărea epidemia

Un medic din Franța, anchetat pentru că le cerea pacienților să își dea masca jos. Cum prezice acesta că va dispărea epidemia. Un pneumolog din Franța este anchetat de Ordinul medicilor, deoarece le cerea pacienților să își dea masca de protecție jos. Medicul, Patrick Bellier susține că trebuie să le vadă fața oamenilor.

Un medic din Franța, anchetat pentru că le cerea pacienților să își dea masca jos. Cum prezice acesta că va dispărea epidemia

După ce le-a cerut pacienților săi să își dea măștile de protecție jos, pneumologul este convocat în faţa Consiliului departamental al Ordinului Medicilor din Franța, în urma reclamațiilor primite de la pacienți. Acesta a declarat că masca de protecție nu are niciun rost și îl enervează.

„Sunt pneumolog, trebuie să văd faţa oamenilor!”, a reacţionat doctorul Patrick Bellier, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns că le-a cerut să îşi scoată masca.

„Nu sunt extremist, dar purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează!”, a adăugat el, confirmând informaţiile din cotidianul regional Le Progrès.

Conform lui Patrick Bellier, ”nu mai există epidemie de COVID-19”,  fiindcă la cât de multe cazuri sunt pe zi, ar trebui ”să fie plin de cadavre pe străzi”. De asemenea, el arată că obligativitatea purtării măștii de protecție ar fi trebuit impusă la începutul epidemiei, prin martie-aprilie, nu acum.

„Cu 7.000 de cazuri pozitive pe zi, nu există nimic! Sunt purtători sănătoşi, altfel ar trebui să fie plin de cadavre pe străzi!”, a declarat pneumologul.

„Masca ar fi trebuit să fie obligatorie în martie-aprilie”, susţine Patrick Bellier, care spune că obligativitatea purtării măştii „împiedică formarea protecţiei de turmă”.

Din prezicerile medicului reiese că pandemia va dispărea de la sine, așa cum s-a întâmplat și la începutul secolului al XX-lea cu gripa spaniolă.

Profesorii sunt îngrijorați! Elevii s-ar putea revolta în privința obligativității de a purta masca de protecție

Mai este puțin timp, iar școala este pe cale să înceapă. Odată  cu acest eveniment apare și frica profesorilor că unii elevi nu vor dori să poarte masca de protecție, iar acest fapt îi poate determina și pe ceilalți să facă același lucru. Deși este obligatorie, mulți elevi provin din familii care nu cred în existența noului coronavirus. Astfel că, aceștia se vor revolta și nu vor vrea să o poarte. De asemenea, în spiritul adolescentin se află această rebeliune, care dorește să iasă la suprafață prin sfidarea măsurilor impuse de autorități.

Dată fiind situația prezentată, mulți profesori au început să se teamă că ghidurile Ministerului Educației nu anticipează și astfel de reacții și nu vor ști cum să acționeze pentru a potoli acești elevi.

„Scenariul copiilor care provind din familii care nu cred în existența virusului nu vreau să-l duc mai departe. Scenariul acesta înseamnă că acești copii nu vor purta măști, nu vor respecta distanțarea fizică, nu vor asculta nici profesorii, pentru că ei deja au petrecut șase luni de zile în mediul de acasă în care s-au impregnat cu această impresie că toate aceste măsuri sunt un fel de hocus-pocus al autorităților și că la sfârșit, dintr-un joben magic, va ieși un iepure, nicidecum un virus care să-i amenințe pe ei, pe familiile lor sau pe propriii colegi”, a declarat la Digi24 Lăcrămioara Bozieru, profesoară de engleză.

 

 

Adauga un comentariu