Prima pagină » Titlurile zilei » Un medic din Iași construiește o parcare privată cu 3 niveluri pe strada Arcu! Scandalul e cât casa din cauza garajelor deținute de vecini: „Prin terenul doctorului este asigurat accesul” – FOTO

Un medic din Iași construiește o parcare privată cu 3 niveluri pe strada Arcu! Scandalul e cât casa din cauza garajelor deținute de vecini: „Prin terenul doctorului este asigurat accesul” – FOTO

11 oct. 2023, 02:00, 20 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Gabriel Thomas Schreiner, medic neurolog la Spitalul de Recuperare, vrea să construiască o parcare supraterană în centrul Iașului. Deocamdată, proiectul se află la stadiul de Plan Urbanistic Zonal. Inițiativa nu a fost îmbrățișată de vecini. Schreiner a fost pus în posesie de primărie într-o zonă cu probleme. Nemulțumit, a apelat la instanțele de judecată

Ce nu face Primăria Iași încearcă privații. În contextul în care Iașul suferă în privința locurilor de parcare, proprietarii din zona centrală încearcă să le valorifice prin construirea unor zone cu parcaje. Este și cazul lui Thomas Gabriel Schreiner, medic neurolog la Spitalul de Recuperare din Iași, care deține o suprafață de teren de 1.422 de metri pătrați pe strada Arcu, nr. 3-5, amplasată între blocurile turn. Medicul a inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unei parcări supraterane cu regimul de înălțime D+P+1E.

Deocamdată, proiectul se află într-un stadiu incipient, abia a fost eliberat certificatul de urbanism de către Primăria Iași, în cursul lunii septembrie 2023. Însă vecinii nu sunt de acord cu inițiativa medicului. De mai mulți ani, Primăria Iași se chinuie să construiască o parcare cu 5 niveluri în cartierul Alexandru cel Bun.

Thomas Gabriel Schreiner a devenit misterios în privința parcării

Contactat telefonic, medicul Thomas Gabriel Schreiner nu a recunoscut că ar deține terenul de pe strada Arcu. La insistențele reporterilor BZI, acesta s-a mai înmuiat.

„Revin cu clarificări în cursul zilei de mâine (astăzi – n.r.)”, a spus medicul.

Există și o explicație pentru atitudinea investitorului. În urmă cu câțiva ani a fost pus în posesie în urma unui proces de revendicare imobiliară. Dar terenul nu era liber de sarcini. După anii 90, pe amplasamentul respectiv au fost construite mai multe garaje, iar proprietarii din blocurile din vecinătate au plătit taxe la Primăria Iași, dar acum s-au trezit că nu mai au drepturi. Unii dintre ei se tem că investitorul vrea să construiască un bloc de locuințe colective, ceea ce ar însemna o supraaglomerare a zonei. Un scandal similar a pornit și în cartierul Nicolina 2. Tiberiu Gheorghiu, șeful bazei de agrement Ciric, a anulat mai multe acte de proprietate deținute de vecini, pe terenuri fiind amenajate mai multe garaje.

Doctorul vrea să scape de garajele vecinilor

În 2020, Thomas Gabriel Schreiner a chemat în instanță asociațiile de proprietari L 20, 21, 22 și F4, Primăria Iași și Consiliul Local. A cerut ca terenul să fie eliberat de construcțiile existente. La Judecătoria Iași a pierdut. Nemulțumit de decizie, medicul a făcut apel la Tribunalul Iași, dar încă nu a fost stabilit primul termen de judecată. Președintele asociației L 20 a făcut o serie de precizări care să lămurească starea de fapt.

„Domul doctor are un titlul de proprietate acolo. Numai că acolo sunt 30 de garaje ce aparțin proprietarilor din blocuri. Noi am avut autorizații după 1990. El vrea să demoleze. A pornit și un proces, dar suntem la apel. Vecinii nu sunt de acord. Sunt unii care nu mai plătesc taxa la primărie când au auzit că terenul a fost luat. Problema este că prin terenul doctorului este asigurat accesul, iar pe același amplasament trec toate utilitățile de la gaz, la electricitate. Intrarea în bloc se face prin spate, nu de la stradă. Nu știu ce vrea să facă domnul doctor acolo, este problema dumnealui”, a explicat Radu Lazăr, președintele asociației.

Un medic din Iași construiește o parcare privată cu 3 niveluri, dar rămâne de văzut dacă va ajunge la o înțelegere cu vecinii.

Comentarii
  • Ionel cel Chel 👶

    Putea să facă o parcare subterană cu
    minus 7 sau minus-9 ( ceva de genul
    P – 9) nivele ca in occident. Iar la suprafața solului să lase loc de trecere și pentru sărmanii locatari. Nu e bine sau frumos să te pui cu poporul( locatarii din zonă) . Sunt mulți,uniți și puternici ca lemnul de fag.

    Soluția cea mai bună e ca medicul respectiv să respecte si proprietătile
    ( garajele) oamenilor din zona respectivă și să cedeze gratuit o bucată de teren pt a facilita accesul la garaje. Cum am scris mai sus, medicul poate construi subteran…terenul suportă și minus – 20 nivele.
    Baftă și fără ceartă că avem nevoie de pace.

  • Maghernitele trebuiau de mult demolate dar unii au inchis ochii pana acum din anumite motive usor de banuit.
    E timpul sa fie desfiintate pentru ca, cei care au inchis ochii pana acum sa nu de-a cu subsemnatul rau de tot.
    Demolarea lor trebuie facuta in tot orasul, fara prosteala si resentimente.
    Bravo doctorului, felicitari.

  • Soluția este ca medicul să rămână medic, nu antreprenor sau rechin imobiliar! Nu-i mai bine să nu umbli prin procese, scandaluri etc? Unii mai cârcotași ar putea sa întrebe: Totuși, de unde bani? Gândul te duce la șpăgi, investim ca să albim!

  • Panainte Georgiana

    O intrebare: Cum detin locatarii din zona acele garaje ? Au drept de proprietate pe numele lor ? Terenul nu este a primariei Iasi ? Ce smecheri locuiesc in zona, deoarece Chirica nu a avut curaj sa intre si sa le demoleze ? Acum apare si tinerelul asta, mare medic in prim plan. Numai combinatii frate, combinatii peste combinatii. Si bineinteles, Chirica nu stie nimic, este ?

  • Darmati drecu maghernitele alea de garaje!
    Propietarii lor sunt fosti comunisti! Ele sunt costructii provizorii ca si tonetele!
    Acolo este cale de acces si nu cred ca dr este propretar si pe cale de acces!
    Mint prop de garaje ca sa atraga vecini de partea lor!
    Ce frumos arata zonele din oras unde au fost darmate garajele pestrite

  • Mai săraci ca-n comunism

    Plin de cine ale comuniștilor revoluționari, exact ca-n Gaza, sau alte zone de tip bazar…Daca pe timpul lui Ceașcă exista o disciplină, acum papa cine poate, că s-au născut proprietari pe blocurile date moca de ceașcă.

  • Să vedem sursa veniturilor eroului dalb. Se câștigă așa bine pe neuro? Cei care vă pregătiți de rezidențiat… luați aminte.

  • Pt @ ...ero ! ora 7:39 am

    Un medic rezident poate câstiga și 12.000 euro net…dacă e descurcăreț și nu-l prinde nimeni.

    Dacă e prins, spune că nu mai face, că e prima dată, că a vrut să vadă cum e…chestii din astea copilărești. Primește cu suspendare și aia e tot…a doua oară, medicul se reapucă de ” muncă” cu mai mare /multă atenție.

    Pentru medicii seniori, câstigurile pot ajunge și la 20 sau 30 mii de euro net…!

    Recent a fost prins un medic care cerea mită 1.500 euro de la un pacient.

  • Este un focar infectie acolo,boschetari…acolo doar 2 sau 3 garaje sunt folosite,restul tabla ruginita.Nimeni nu vrea sa vada ce focar de infectie e acolo.Demolare.!!!

  • Huoooooo comunistii cu maghernitele lor.

  • Pentru Ero!
    Ai citit articolul? Te-ai uitat la poze?
    Sunt frumoase garajele? Spune clar ca este improrietarire la o mostenire ceva…Si numele dr spune ceva!
    Nu coteaza ce va face, dar garajele alea pline de soareci si sobolani ocupa un spatiu pe care se poate amenaja o parcare decenta.
    Nu sa stea masinile haotic, daca este o interventie de urgenta la blocurile alea turn nu incape ambulanta, dar o autospeciala de pompieri cu scara

  • În blocul acela pe Arcu locuiesc securiști, bolșevici împuțiți. Primăria nu va dărâma garajele cum nu le-au dărâmat nici pe cele din Aleea Canta în spate la Raiffeisen, un alt bloc de securiști, încă o dovadă că la putere se află urmașii acestora.

  • Mai, Ionel, zona garii e mlastinoasa. Nu-ti fac nici japonezii 9 niveluri subterane acolo, iar pentru „parcari ca-n occident” trebuie atat tarife, cat si soferi ca-n occident, nu o gloata de imbacsiti care au impresia ca totul li se cuvine.

    Asa ca, hai jos cu maghernitele alea care nici macar nu trebuiau sa existe.

  • 😅😅😅@hohoho
    octombrie 11, 2023 la 8:51 am

    …așa e când faci faculta la 45 ani, nu mai ai timp să asimilezi?

    Iașul ba e zonă mlăstinoasă, ba e pe falie vulcanică ca Los Angeles….😅

    Bucureștiul e zonă de izvoare, practic toată zona respectivă mustește de apa…dar au adus constructori din Asia si au făcut parcare subterana -7 nivele.

    În Iași se poate și mai adânc. Tot ce trebuie sa facem e sâ urmăm sfatul bucureștenilor: aducem constructori din Asia

  • Ieșean oripilat

    Suntem un popor de imbecili, proști și dobitoci ca toți țăranii ! Când are un om o inițiativă deșteaptă sar 100 de tâmpiți să se opună ! Alea nu sunt garaje, sunt construcții provizorii, cei care nu au fost foști securiști sau comuniști au trebuit să le dărâme, prin Frumoasa, Al Cel Bun etc pe motiv că primăria a dat aviz de construcție provizorie. De acord dar întreb ce a construit primăria în locul acelor garaje ? Nimic, au tras dungi și au scos la licitație locurile de parcare, o chestiune de tâmpeală, plătești chirie pe locul de parcare daoar ca să pui mașina pe timpul nopții, de la 16 la 8 și plata e consistentă.
    La așa popor, așa conducători, nu mă mai miră nimic.

  • @Ieșean oripilat
    octombrie 11, 2023 la 12:39 pm….

    Lasa bă cu oripileala ta de 2 lei. Acolo se incalcă legea.Punct !
    Și oamenii cu garaje au drepturi.

  • Sigur ca medicul trebuie sa ramina medic. Pai daca te apuci de altele,mai faci medicina ?! Cum a ajuns el medic la recuperare,cita spaga a dat,aud? Sa vina de astia care n-au activitati conexe dar astia n-au bani de spagi si ori pleaca afara,ori apun prin vreun hirtop autohton

  • Pt.Gazza si Procu.Ce te intereseaza medicina lui si ce vrea sa faca cu banutii lui,in ce vrea el s-ai investeasca.Faptul ca munceste inseamna ca este renumerat si face ce doreste cu economiile lui,unde doreste sa-i plaseze.Eu as fi bucuros sa am acolo parcare,imi las masina achit cate ore stau si sunt bine mersi.Mai bine platesc15-20 lei 2-3 ore cat am treaba in zona ,decat sa cotizez 200 lei ridicatul masinii si50 lei stationarea in parcul lor.

  • Pt anonim.Esti la furat,pe dinafara.Acel om care are garaj sa aduca in fata instantei ca are act de proprietate pe acel teren punct. Nu ai act,iti daram coteata punct ce atata magareala.

  • Medicul să facă dovada banilor. De unde are el atâta bănet? La un medic prins recent cerând mită au gasit 500.000 euro la sertar…🤣

    Gata, trebuie scăzute salariile la medici…sunt mult mai mari decât in occident.

    Acum un medic câstigă zeci de mii de euro net….
    150 milioane lei / net pe lună ajung ! Unii oameni trăiesc cu 1900 lei…și nu mor de foame!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *