Local

Un minor a scăpat de pușcărie, după o faptă gravă! Procurorii l-au acuzat pe adolescent de tentativă de omor! Părinții individului, obligați să achite despăgubiri în valoare totală de 75.000 de lei!

Publicat: 21 oct. 2020
Judecătorii l-au pedepsit pe un adolescent ieșean acuzat de tentativă de omor asupra unui alt minor
Sala de judecată în care a fost emisă sentința în cazul minorului

Un adolescent acuzat că a încercat să omoare un alt minor a primit o pedeapsă blândă. Tribunalul Iași a decis adoptarea unei măsuri educative neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru tentativă de omor. Ioan Alexandru G. a fost acuzat că a încercat să îl ucidă pe un alt minor, Lucian M.

Un minor din județul Iași a scăpat cu o pedeapsă destul de blândă, după o acuzație gravă. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au pedepsit pe Ioan Alexandru G.

„Instanța respinge cererile inculpatului și ale părții repsonsabile civilmente de reținere a cauzei justificative, a cauzei de neimputabilitate, a circumstanțelor atenuante legale. Îi aplică inculpatului minor măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor”, au precizat magistrații ieșeni.

Minorul, obligat de judecători să-și continue studiile

În plus, instanța l-a obligat pe minorul ieșean să își continue cursurile școlii Postliceale Sanitară „Grigore Ghica Vodă”, din Iași. De asemenea, Ioan Alexandru G. nu are voie să se apropie și să comunice cu persoana vătămată, minorul Lucian M. Mai mult, magistrații au admis în parte acțiunea civilă și au obligat familia minorului să achite despăgubiri.

„Instanța admite, în parte, acțiunea formulată de partea civilă Lucian M., asistat de reprezentantul său legal. Îl obligă pe inculpatul Ioan Alenxadru G., în solidar cu părțile responsabile civilmente, să îi plătească părții civile, cu titlu de despăgubiri civile, suma de 75.000 de lei, reprezentând daune morale”, au încheiat magistrații.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul minorului Ioan Alexandru G. a început în urmă cu 4 ani. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe acesta, sub acuzația de tentativă de omor.

Acuzat de tentativă de omor asupra unui alt minor după un incident grav

Anchetatorii ieșeni au menționat că Ioan Alexandru G. a intrat în atenția lor în urma unui incident grav. Oamenii legii au afirmat că, în urmă cu aproximativ 4 ani, adolescentul a fost implicat într-un conflict spontan, cu un alt minor, lovindu-l pe acesta din urmă.

Autoritățile ieșene au fost sesizate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și ale Poliției. Victimei i-a fost acordat primul ajutor, apoi aceasta a fost transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean la Spitalul Clinic pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași. Medicii care au tratat minorul au ajuns la concluzia că viața acestuia a fost pusă în pericol din cauza leziunilor suferite în urma altercației cu Ioan Alexandru G.

În același timp, oamenii legii au declanșat ancheta și au ajuns, astfel, la minorul Ioan Alexandru G. Acesta a fost reținut și, mai apoi, arestat la domiciliu, vrme de câteva luni. Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de Tribunalul Iași în acest caz de tentativă de omor va fi sau nu contestat. În eventualitatea în care decizia va fi atacată, urmează ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să hotărască ce se va întâmpla în continuare.

Adauga un comentariu