International

Un moldovean a murit după ce o școală s-a prăbușit în Belgia. Altul este în spital, iar altul dat dispărut – VIDEO

Publicat: 20 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un moldovean a murit după ce o școală s-a prăbușit în Belgia. Altul este în spital iar altul dat dispărut - VIDEO
Mai mulți muncitori au murit după ce o școală s-a prăbușit în Belgia

Trei muncitori în construcții au murit și doi sunt încă dați dispăruți după prăbușirea parțială a unei școli din Anvers, în Belgia.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat pe Facebook că unul dintre cei care și-au pierdut viața este cetățean moldovean, la fel unul dintre cei dați dispăruți.

„Am aflat cu tristețe despre tragedia produsă astăzi în orașul Anvers din Belgia, în care au avut de suferit și câțiva concetățeni de-ai noștri. În urma prăbușirii unei clădiri aflată în construcție, un tânăr de 29 de ani, care muncea pe schele, a murit. Alt cetățean moldovean se află la spital, sub supravegherea medicilor, iar al treilea încă este căutat sub dărâmături. Sperăm foarte mult că este în viață și că ajutorul medical necesar îi va fi acordat în timp util.

Am vorbit cu Ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles, care m-a asigurat că se află în contact permanent cu autoritățile competente din Belgia, cu instituțiile medicale și cu rudele și apropiații celor afectați. Le doresc putere pentru a trece peste această cumpănă. Totodată, transmit sincere condoleanțe familiei tânărului decedat”, a scris Maia Sandu.

Totodată, o a treia persoană rănită este tot din Republica Moldova. Cauza prăbușirii școlii nu este deocamdată cunoscută, întrucât școala era încă în construcție, nici un elev nu a fost prezent.

Adauga un comentariu