Prima pagină » National » Un motan a fost salvat de către pompieri, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri, în Botoșani. Animalul dispăruse de acasă de o lună
Un motan a fost salvat de către pompieri, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri, în Botoșani. Animalul dispăruse de acasă de o lună

Un motan a fost salvat de către pompieri, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri, în Botoșani. Animalul dispăruse de acasă de o lună

19 mai 2024, 15:20, 1 ,
BZI.ro, în National

Pompierii din Botoșani au avut parte de o misiune cu totul și cu totul specială: au salvat un pisoi care căzuse într-o fântână adâncă de zece metri.

Pompierii botoșăneni au salvat un pisoi care căzuse într-o fântână adâncă de peste 10 metri. Motanul Felix dispăruse de acasă de o lună. A fost căutat cu disperare de stăpâni, care însă nu l-au găsit și s-au gândit că a fost lovit de o mașină, ținând cont că niciodată nu a plecat de acasă.

”Vă spunem, în această seară, povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, salvat de pompierii botoșăneni, în localitatea Hudum.

De aproape o lună, pisoiul a dispărut din curtea familiei care îl îngrijea. Stăpânii l-au căutat zile la rând, fără a-i da de urmă. S-au gândit chiar că a fost lovit de o mașină pentru că niciodată nu plecase de acasă.

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor… Și cum fântână avea peste zece metri adâncime, știau că singurii care îl puteau ajuta erau pompierii”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

”Cu ultimele puteri, Felix cerea să fie salvat”

”Ceea ce părea o misiune ușoară de salvare s-a transformat într-o adevărată provocare. Cu cât Alex, pompierul coborât în fântână, se apropia de apă, misterul se adâncea. De dincolo de pereții puțului, parcă din adâncul pământului, cu ultimele puteri, Felix cerea să fie salvat. Alex și-a dat seama imediat că, în încercarea de a ieși din fântână, pisoiul s-a refugiat într-una dintre numeroasele găuri făcute în tuburi.

După mai multe încercări, a găsit locul unde era ținut captiv. Pentru a-l elibera a fost nevoie și de Marian, un alt pompier din echipaj. Au coborât pe rând, în fântână și, cu ajutorul unui retopercutor, au săpat până când au reușit să ajungă la motan. O oră a durat întreaga intervenție”, se mai arată în postare.

Plt. adj. Adrian Maghiar, plt. adj. Sergiu Dascalu, plt. adj. Marian Podiuc, plt.adj. Adi Broscauțanu și sld. Alexandru Cristescu sunt salvatorii care au făcut tot posibilul ca Felix să ajungă, teafăr, în brațele stăpânilor care îl vor îngrijiri așa cum știu mai bine.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *