Coronavirus

Un nou avertisment lansat de Anthony Fauci: Pandemia ar putea deveni mult mai gravă!

Publicat: 11 nov. 2020

Doctorul Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite, a declarat a lansat un nou avertisment în legătură cu pandemia de COVID-19. Antohny Fauci consider că pandemia de coronavirus ar putea deveni mult mai gravă dacă nu vor fi intensificate măsurile de stopare a răspândirii virusului.

Experții sanitari din Statele Unite, țară care a ajuns la 200.000 de cazuri noi de Covid-19 zilnic, sunt îngrijorați că venirea iernii va aduce și mai multe infectări.

Anthony Fauci a declarat că este necesară o dublare a măsurilor de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, altfel efectele riscă să devină mult mai grave. Reacția lui Anthony Fauci vine în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi. Pandemia a afectat deja puternic SUA, mult mai rău decât multe alte ţări, cu aproape 240.000 de decese.

Anthony Fauci cere, în continuare, respectarea restricției privind distanțarea fizică

Anthony Fauci a declarat că în timp ce veştile despre eficacitatea vaccinurilor în stadiu avansat de testare sunt foarte încurajatoare – primele doze fiind disponibile probabil în decembrie – ţara nu poate renunţa la distanţarea fizică.

Luni, SUA au depăşit 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Creşterea numărului de cazuri este răspândită pe tot teritoriul SUA, situaţia fiind deosebit de gravă în Minnesota, Illinois şi alte state din nord.

În oraşul New York, care a reuşit să-şi controleze rata de infectare după ce în primăvară a devenit epicentrul naţional al focarului, primarul Bill de Blasio le-a cerut locuitorilor să prevină un al doilea val și o potenţială carantină.

Experţii sanitari sunt îngrijoraţi că răcirea vremii şi faptul că oamenii vor petrece mai mult timp în spaţiile închise vor face ca virusul să se răspândească mai rapid.

„Încă suntem în primul val al pandemiei“

Anthony Fauci, expertul SUA în boli infecțioase, a declarat că țara se află încă în primul val al pandemiei de coronavirus. Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert al guvernului în boli infecțioase, a declarat că SUA se confruntă încă cu primul val de infecții cu coronavirus, deoarece cazurile cresc în zeci de state.

„Încă suntem în primul val al pandemiei. Eu îl privesc mai mult ca pe un val alungit și ca pe o exacerbare a primului val original. Am început să vedem un vârf care ne-a adus la aproximativ 100.000 pe zi. Acum, când înaintăm în anotimpul rece, ne-am întors din nou la ce mai rele cifre”, a spus medicul Anthony Fauci.

Virusologul Giuseppe Ippolito: „Nu scăpăm nici în 2021 de COVID-19!“

Virusologul Giuseppe Ippolito, directorul științific al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma, specializat în boli infecţioase, dă o veste proastă în legătură cu noul coronavirus. Giuseppe Ippolito susține că vom trăi cu COVID-19 pe tot parcursul anului 2021, singura armă pe care o are acum omenirea fiind aplicarea măsurilor, potrivit Corriere della Sera.

„Va trebui să ne confruntăm cu această pandemie cel puțin pe tot parcursul anului 2021. Măsurile adoptate sunt singurele arme pe care le avem ca să evităm răspândirea. Dar trebuie aplicate bine și este nevoie de colaborarea tuturor”, a declarat Giuseppe Ippolito.

Comentarii
Adauga un comentariu