National

Un nou caz de escroc sentimental la Cluj. O femeie şi-a vândut casa pentru a-i da banii unui olandez cunoscut pe Tinder

Publicat: 15 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou caz de escroc sentimental la Cluj. O femeie şi-a vândut casa pentru a-i da banii unui olandez cunoscut pe Tinder
O femeie din Sofia şi-a vândut casa de dragul unui olandez cunoscut pe Tinder. Acesta i-a luat banii și s-a făcut nevăzut

Un escroc sentimental care îşi cauta victimele pe Tinder a fost extrădat din România. Este vorba despre un olandez care a păcălit o femeie din Bulgaria să își vândă apartamentul și să îi trimită zeci de mii de euro, iar apoi a dispărut cu banii.

După ce a fost depistat în municipiul Cluj, Curtea de Apel București a dispus arestarea lui și extrădarea în Bulgaria.

O femeie şi-a vândut casa de dragul unui escroc olandez cunoscut pe Tinder

Cetățeanul olandez a cunoscut pe platforma Tinder, o femeie din Sofia. După ce au comunicat timp de câteva luni, s-au mutat împreună în Sofia. Bărbatul i-a spus femeii că lucrează în cadrul unei firme din capitala Bulgariei.

După puţin timp însă, bărbatul i-a povestit că fiul său, despre care a spus iniţial că stătea cu fosta lui soție, avea nevoie de un tratament. Sub pretextul că se va căsători cu ea și că se vor muta apoi împreună în Africa, el a convins-o pe femeie să își vândă apartamentul. Aceasta, încântată de planuri propuse de iubitul ei, s-a lăsat convinsă și a vândut imobilul.

Din vânzarea apartamentului, femeia din Sofia și-a păstrat suma de 23.450 de euro, după ce i-a dat bărbatului întâi 27.950 de euro, iar apoi 18.815 euro pentru o afacere în care el voia să investească.

După ce s-a văzut cu banii în mână, bărbatul a dispărut, iar femeia a constatat că nu își mai găsea nici telefonul, nici cartea de identitate. Mai mult, toți banii din cont îi fuseseră luați.

Olandezul a fost depistat în municipiul Cluj-Napoca, mai exact în Florești. Curtea de Apel București a dispus arestarea lui și extrădarea în Bulgaria.

Văduvă din Bucureşti, înşelată de un escroc sentimental

O văduvă din București, de 54 de ani, cu doi copii, a intrat acum 3 ani de zile pe un site de matrimoniale cu speranța că viaţa îi va mai acorda o şansă la fericire şi că va găsi din nou iubirea. Nu a trecut mult şi a găsit acolo un domn la vreo 50-60 de ani, care folosea pseudonimul de „Marcel”.

„Marcel” s-a plâns că are nevoie de mari sume de bani pentru a-și debloca afacerile ce le deținea în Italia, urmând ca mai apoi să își poată recupera averea de milioane de euro și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți.

Impresionată de tragică poveste a bărbatului, femeia i-a oferit în mai multe tranșe suma de 280.000 de euro. O parte dintre ei au fost dați chiar pe aeroportul Otopeni, înainte că escrocul să plece în Italia „să-și rezolve problemele cu Fiscul”. Odată plecat cu banii, omul s-a făcut nevăzut. Nu i-a mai răspuns femeii nici la telefon, nici la mesaje, Degeaba a încercat această să îi explice că sunt bani împrumutați pe care trebuie să îi returneze. De la capătul celălalt al telefonului nu se auzea nici un răspuns.

Văduva din Bucureşti care a făcut credite uriașe la bănci de dragul unui bărbat, riscă acum să rămână fără casă și să piardă tot ce a agonisit o viață întreagă.

Un alt caz național precum cel produs în Cluj în care o femeie a fost păcălită de un escroc olandez pe Tinder, este și cel în care un român care se prefăcea că este pilot, a reușit să obţină o sumă extrem de mare de bani de la o femeie din Cehia pe care a păcălit-o online.

Adauga un comentariu