Sport

Un nou caz de rasism zguduie Europa League. Ce au făcut suporterii de la AS Roma. UEFA a reacționat pe loc

Publicat: 14 dec. 2019

Se înmulțesc abuzurile rasiste, iar ultimul caz a apărut chiar în Europa League. La meciul AS Roma – Wolfsberger 2-2, de pe Olimpico, victimă a fost atacantul ivorian de 20 de ani al austriecilor, Anderson Niangbo.

Spre finalul primei reprize, o parte a fanilor Romei au scandat insulte rasiste și sunete care imitau zgomotele maimuțelor. Imediat, scandările acestora au fost acoperite de un cor de fluierături ale celorlalți fani, înclusiv ale celor din peluză, recunoscuți pentru fanatismul lor.
Delegații UEFA au reacționat imediat și le-au atras atenția șefilor Romei, iar la pauză, crainicul stadionului a transmis, prin stația de amplificare, un comunicat clar dat de UEFA, în care a precizat și riscurile la care se expun cei care încalcă prevederile.

AS Roma, dar mai ales fanii care vor fi identificați, riscă pedepse drastice

Anderson Niangbo a mai avut de suferit și în meciul tur, de pe 3 octombrie, scor 1-1. Aceiași ultrași s-au mai făcut de râs și recent, în campionat, pe 20 octombrie, când l-au insultat pe Vieira la meciul cu Sampdoria, 0-0, de pe stadionul Marassi. La acel moment, clubul „giallorosso” a emis un comunicat în acest sens: „AS Roma îi cere scuze lui Rolando Vieira pentru abuzul rasist suferit. Clubul nostru nu tolerează rasismul de niciun fel și va susține autoritățile în identificarea și pedepsirea în consecință a celor responsabili pentru insulte rasiste adresate mijlocașului”. UEFA urmează să analizeze probele video și ar putea da sancțiuni dure.loading...

Adauga un comentariu