Local

Un nou focar Covid-19 la Institutul Regional de Oncologie din Iași

Publicat: 10 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou focar Covid-19 la Institutul Regional de Oncologie din Iași
Institutul Regional de Oncologie din Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis marți, 10 noiembrie 2020, cu privire la apariţia a două noi focare Covid-19 în Judetul Iaşi. Astfel, la Institutul Regional de Oncologie Iași s-au confirmat pozitiv la infecția cu noul coronavirus șase pacienți. Aceștia au fost izolați de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. S-a demarat o anchetă epidemiologică, iar secția a fost dezinfectată. 

Al doilea focar a fost declanșat la o societate comercială ieșeană, unde opt salariați au fost confirmați cu virusul Covid-19.

„SOCIETATE COMERCIALA DIN  IAȘI – 8 salariați

Măsuri:

Pozitivii au fost izolați la domiciliu, s-a efectuat dezinfecția în unitate. Contacții direcți de la locul de muncă au fost carantinați. Ancheta rămâne în desfășurare.

INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IAȘI / Secția Hematologie – 6 pacienți

Măsuri:

Pozitivii au fost izolați la Spitalul de Boli Infecțioase, s-a efectuat dezinfecția în secție. Ancheta rămâne în desfășurare”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Iași.

Actualizarea focarelor Covid-19 existente în Iași

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a transmis informații referitoare la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a patru focare Covid-19 din Judeţul Iaşi. La Institutul Regional de Oncologie Iași, la secția de Radioterapie au fost confirmați cu Covid-19 încă cinci cadre medicale și trei pacienți. Inițial, au fost diagnosticați cu coronavirus nouă pacienți.

„INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IAȘI – Secția Radioterapie – au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 3 pacienti si 5 cadre medicale.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 9 pacienti.

Măsuri:

La testarea contacților au fost depistați încă 8 persoane pozitive. Pacienții au fost transferați în secțiile spitalului de boli infecțioase iar cadrele medicale izolate la domiciliu”, potrivit DSP Iași.

Al doilea focar actualizat este cel de la Centrul de Îngrijiri și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Galata. Acolo au fost diagnosticate cu virusul SARS-COV-2 trei salariați și 16 cadre medicale. Inițial au fost confirmate zece persoane, dintre care doi salariați și opt beneficiari.

„C.I.A.P.A.D. GALATA IAȘI (Centrul de ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu dizabilitati) – au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 3 salariati si 16 cadre medicale.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 10 persoane (2 salariati si 8 beneficiari).

Măsuri:

La retestarea din data de 09.11.2020, au mai fost depistate pozitiv 19 persoane din centru.  S-a efectuat dezinfecția spațiilor”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Iași.

În cadrul Centrului de Servicii Sociale „Sf. Andrei” din Iași a fost confirmat cu Covid-19 încă un salariat. De asemenea, la Centrul de Servicii Sociale Gulliver Iași au fost testate pozitiv alți doi salariați. Printre măsurile luate pot fi enumerate ancheta epidemiologică, dezinfectarea spațiilor și izolarea pacienților.

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”SF. ANDREI” IAȘI – a fost confirmat cu noul coronavirus inca un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 12 salariati.

Măsuri:

Salariatul a fost izolat la domiciliu iar contacții direcți plasați în carantină. Ancheta rămâne deschisă.

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE GULLIVER IASI – au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariati.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 33 persoane (12 salariati si 21 de beneficiari).

Măsuri:

La testarea săptămânală a angajaților au mai fost depistați 2 pozitivi (un asistent medical și un muncitor bucătărie). S-a efectuat dezinfecția spațiilor cu firmă autorizată și personalul a fost reinstruit”, a conchis sursa citată.

Adauga un comentariu