Coronavirus

Un nou focar de coronavirus în România, la Universitatea de Vest din Timişoara

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou focar de coronavirus în România la Universitatea de Vest din Timişoara
Mai multe focare cu COVID-19 sunt in județul Iași

În urmă cu puțin timp a fost descoperit un nou focar de coronavirus în România, la Universitatea de Vest din Timişoara. Mai exact este vorba despre cinci persoane din instituția de învățământ superior din vestul țării. Astfel, patru profesori şi un student, au fost confirmati cu COVID-19. Autoritatile spun ca numărul focarelor aflate în observaţie epidemiologică în judeţ a ajuns la zece.

Un nou focar de coronavirus în România, la Universitatea de Vest

Un nou focar de COVID-19 a fost anunţat, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, cinci persoane fiind confirmate cu coronavirus la Universitatea de Vest.

Numărul focarelor aflate în observaţie epidemiologică în judeţ a ajuns astfel la zece.

Conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, cele cinci persoane confirmate cu coronavirus sunt patru angajaţi şi o studentă.

În prezent, sunt active focare de COVID-19 la cinci unităţi economice din Sânnicolau Mare, Ghiroda, Timişoara, Lugoj şi Dumbrăviţa, la un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Timişoara, la Spitalul de Copii din Timişoara (15 cazuri), la o organizaţie non-guvernamentală, la Penitenciarul Timişoara (20 de cazuri) şi la Universitatea de Vest.

Prefectura Timiş a anunţat, luni, o scădere, în ultimele 24 de ore, a numărului de nou confirmaţi cu SARS-CoV-2, de la 155 de cazuri în raportarea precedentă, la 52 de cazuri, în condiţiile în care numărul de teste efectuate a fost de aproape 10 ori mai mic.

Cele 52 persoane nou confirmate sunt din Timişoara (29), Dumbrăviţa (şase), Pişchia (patru), Buziaş (trei), Moşniţa Nouă (două) şi câte una în Giroc, Jebel, Niţchidorf, Foeni, Şandra, Sânmihaiu Român, Urseni (Moşniţa Nouă) şi Izvin (Recaş), conform Agerpres.

Iașul, la un pas de carantină totală

Pandemia COVID-19 și numărul uriaș de cazuri din ultimele săptămâni din municipiul Iași au dus către un scenariu nedorit de locuitorii orașului. Autoritățile ieșene și chiar conducerea de la Ministerul Sănătății au luat în calcul mai multe ipoteze ce conduc către o carantinare totală a municipiului Iași. Iașul se apropie de incidența de 3 la mie a numărului de cazuri de COVID-19, ceea ce poate duce la o serie de măsuri drastice. Citiți în rândurile de mai jos toate scenariile ce implică carantinarea municipiului Iași

Cele 139 de cazuri de COVID-19 înregistrate în Iași în cursul zilei de ieri, 11 octombrie 2020, au făcut ca incidența infectărilor să se apropie vertiginos de 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, municipiul Iași riscă să intre într-o carantină totală, ceea ce impune o serie de restricții pentru intrările și ieșirile din oraș, dar și alte măsuri care pot fi luate într-o astfel de situație. Conform măsurilor luate de Guvernul României, odată cu atingerea pragului de 3 la mie, la nivel local pot fi luate măsuri ce impun carantinarea unei localități sau a unui județ. Explozia cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului Iași a făcut ca incidența infectărilor raportat la numărul de locuitori să fie de 2,7 la mie. Cum și ieri, 11 octombrie 2020, s-au înregistrat foarte multe cazuri, raportul poate ajunge la 3 la mia de locuitori. În aceste condiții se pot impune chiar unele măsuri restrictive. Detalii aici

Adauga un comentariu