National

Un nou focar de infecție cu CoVid-19, la un centru pentru copii cu dizabilități

Publicat: 11 aug. 2020
Un nou focar de infecție cu CoVid-19
17 copii cu dizabilități de la un centru din Focșani au fost depistați pozitiv la CoVid-19

Un nou focar de infecție cu CoVid-19. Au fost depistate aproape 20 de persoane cu coronavirus la un centru pentru copii cu dizabilități. Potrivit autorităților, instituția din Focșani a fost carantinată iar situația este sub control.

A fost descoperit un nou focar de coronavirus în România. De data aceasta s-a întâmplat în Focșani, la un centru pentru copii cu dizabilități. 17 copii și un angajat ai centrului au fost infectați, potrivit datelor oficiale prezentate de Prefectura Vrancea. Potrivit prefectului, centrul a fost carantinat și situația este sub control. De asemenea, o anchetă epidemiologică este în desfășurare.

Un nou focar de infecție cu CoVid-19

Cei 17 copii infectați sunt beneficiari ai centrului din Focșani, conform purtătorului de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

„A fost anunţată imediat Direcţia de Sănătate Publică. S-a trecut la testarea tututor beneficiarilor, 17 dintre ei fiind depistaţi pozitiv. Din cei 12 angajaţi testaţi, unul a ieşit cu coronavirus”, a declarat Lăscan.

Din fericire, toți cei 17 copii infectați sunt în stare bună. Cu toate acestea, au fost internați preventiv la Spitalul Municipal Adjud, unitate suport pentru CoVid-19.

Au simțit că ceva nu este în regulă

Conform unei anchete epidemiologice preliminare, focarul ar fi apărut de la un copil. Acesta nu a putut să le comunice celorlalți că se simte rău, din cauza problemelor de sănătate pe care le are. Angajații centrului au observat cum tot mai mulți copii prezintă simptome și au luat legătura cu DSP Vrancea. În total, în centrul din Focșani sunt internați 21 de copii. Patru dintre aceștia sunt internați în continuare, separat de cei 17 îmbolnăviți care au fost duși la spital.

Un nou focar de infecție cu CoVid-19. Vrancea a înregistrat 1.745 de cazuri de CoVid-19 de la începutul pandemiei. Acesta este unul dintre județele cu cele mai multe infectări din România. Moldova este principalul focar de infecție cu CoVid-19 din România ultimelor zile. De aemenea, 30 de oameni au fost confirmați pozitiv cu CoVid-19, din totalul de 65 de angajați ai unui centru social din localitate în Huși, în urmă cu 48 de ore.





Adauga un comentariu