National

Un nou maraton de vaccinare anti-Covid-19 se organizează în România. Locața: Ploiești

Publicat: 10 mai 2021
medic ce ține o seringă cu vaccin care injectează virusul Covid-19
Vaccinare anti-COVID-19

Primăria Municipiului Ploieşti va da startul unui maraton de vaccinare anti-Covid-19, acţiune care se va desfăşura pe stadionul „Ilie Oană” Ploieşti, începând de vineri, 14 mai 2021, ora 14.00 şi până duminică, 16 mai 2021, ora 20.00.

Programul evenimentului va fi non-stop, implicit pe timpul nopţii, iar persoanele care se vor adresa centrului deschis în cadrul acestei acţiuni vor fi imunizate cu vaccinul Pfizer. Menţionăm că, pot să solicite vaccinarea împotriva COVID-19 cetăţenii care au împlinit vârsta de minim 16 ani. Pentru persoanele sub 18 ani este necesar un acord scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

Derulată sub motto-ul „Start către o viaţă normală”, campania „Maratonul Vaccinării” va permite celor care doresc să se vaccineze să se adreseze, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate, direct la punctele de vaccinare ce vor fi deschise în incinta stadionului.

Acţiunea, organizată de municipalitate, are ca scop eficientizarea procesului de vaccinare şi creşterea gradului de imunizare împotriva COVID-19, informează Primăria Ploieşti.

Valeriu Gheorghiță: „Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem undeva la sfârșitul lunii iunie”

Luni, 10 mai, medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit, la Antena 3, despre Maratonul de Vaccinare de la București, la care a participat și a făcut o serie de precizări referitoare la momentul în care România ar putea atinge imunitatea de masă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România consideră că numărul mare de persoane imunizate, în timpul maratonului de vaccinare de la București, este rezultatul entuziasmului personalului medical, al solidarității și determinării acestora, dar și al accesibilității ușoare la vaccinare.

„Oamenii își doresc să se vaccineze. (…) Avem peste 20.000 de persoane care, în cele 64 de ore, au reușit să se vaccineze, lucru care este absolut fabulos”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Valeriu Gheorghiță: „Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem, probabil, undeva la sfârșitul lunii iunie”

Șeful CNCAV a fost întrebat când va fi atins pragul de 50% de persoane vaccinate, din populația țării. Acesta a răspuns că acoperirea vaccinală este de peste 30%, iar pragul de 50% ar putea fi atins la finalul lunii iunie.

„Dacă din cele aprox. 15 milioane de persoane care mai sunt, în momentul de față, între granițele României, și dacă înlăturăm și persoanele sub 16 ani, pot să vă spun că în momentul de față rata de acoperire vaccinală este de peste 30%, ceea ce se reflectă în evoluția epidemiologică din ultimele săptămâni.

Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem, probabil, undeva la sfârșitul lunii iunie. AR fi o perioadă realistă”, a explicat șeful CNCAV, la Antena 3.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a transmis că, din data de 8 mai, oamenii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare.

„Din 8 mai oamenii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare în platformă, în limita capacității de vaccinare a centrelor”, a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu