Actualitate

Un nou medic cere lockdown pentru Romania. Dr. Radu Ciornei: „Ar putea salva mai multe vieți”

Publicat: 10 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou medic cere lockdown pentru Romania. Dr. Radu Ciornei Ar putea salva mai multe vieți

Radu Ciornei a scris într-o postare pe Facebook, faptul că pentru România, cea mai bună soluție ar fi un lockdown până în luna ianuarie. Prin această metodă, imunologul consideră că viețile mai multor oameni ar putea fi salvate.

Acesta mai subliniază importanța vaccinului anti-Covid-19, considerând că este cea mai eficientă metodă de a ieși din pandemie.

Imunologul Radu Ciornei oferă ca soluție pentru pandemie, lockdown-ul

Medicul Radu Ciornei acuză oficialii pentru întârzierea deciziei de a instaura lockdown în România. În opinia acestuia, pentru perioada 10 decembrie-10 ianuarie, ar trebui ca atât școala cât și munca să se facă în regim online, astfel ca, oamenii să nu mai iasă din casă.

„Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație.

Ceea ce fac astăzi guvernanții prin neinstituirea stării de urgență la acest grad de încărcare în spitale și rată de decese este genocid. Eu cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie.”, a scris Radu Ciornei pe Facebook.

Medicul recomandă vaccinarea anti-COVID-19

De asemenea, tot în aceeași postare, Radu Ciornei mai precizează faptul că este important ca românii să se imunizeze împotriva COVID-19, ajutând oamenii în lupta împotriva virusului, fapt ce ar face ca tot mai puține cazuri să ajungă în spital la Terapie Intensivă.

„Așa cum observăm de o lună, nu putem face nimic pe termen scurt. Pe termen mediu și lung, la această rată de infectare și ocupare a paturilor în ATI doar vaccinarea masivă poate diminua treptat rata deceselor. În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament. Vaccinarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de boală cu 90%.

Odată ce pacienții se prezintă în UPU cu forme foarte grave, acel punct de la care afectarea pulmonară și sistemică este foarte greu de tratat este depășit, boala devine o loterie în care Tocilizumabul, anticorpii monoclonali sau Remdesivirul nu mai au aceeași eficiență ca în cazul în care aceste medicamente sunt administrate la primele semne de agravare a unei forme medii.”, mai precizat acesta.

Dr. Florin Roșu a cerut lockdown două săptămâni

Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI”, amintim faptul că în luna octombrie, dr. Florin Roşu a cerut un lockdown de două săptămâni în contextul numărului mare de infectări din Iași, astfel, acest timp ar putea fi suficient pentru a remedia problemele existente.

„Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi continua să îngrijează pacienţi Covid-19 pozitivi la capacitate maximă. În fiecare zi externam pacienţi, dar din nefericire locul acestora este imediat ocupat de un pacient care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport din punct de vedere al oxigenului maximal. Din punctul meu de vedere este momentul iniţierii unui lockdown de cel puţin două săptămâni. Acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit”, a declarat dr. Florin Roşu.

Mircea Sofonea, despre necesitatea restricțiilor în România

Mircea Sofonea, a declarat faptul că vaccinurile împotriva noului COVID-19 sunt eficiente, însă având în vedere situația actuală din țară, această măsură trebuie să fie urmată și de restricții. Acesta consideră că cea mai bună varintă este impunerea certificatului verde.

„Vaccinarea masivă nu mai e suficientă, pentru că valul este deja aici. Deci trebuie măsuri care au efect imediat, nu doar vaccinul. E nevoie de restricţii, dar pe baza certificatului verde, adaptate la situaţii şi oricum mult mai puţine pentru cei vaccinaţi”, explică dr. Mircea Sofonea.

Adauga un comentariu