Local

Un nou parc industrial va apărea în comuna Deleni! Investiția va fi realizată de Consiliul Județean Iași!

Publicat: 08 iul. 2021
Parc industrial din județul Iași
În comuna Deleni va apărea un nou parc industrial, pe o suprafață de 10 hectare, investiția urmând a fi derulată prin Consiliul Județean Iași

Un parc industrial va fi ridicat în comuna Deleni, investiția urmând a fi gestionată de Consiliul Județean Iași. Autoritatea locală din Deleni a cedat un teren de 10 hectare către forul județean pentru implementarea proiectului. Mai multe comune din județ au transmis adrese către CJ Iași pentru derularea unor investiții similare

În județul Iași va apărea un nou parc industrial! Consiliul Județean (CJ) Iași a bătut palma cu autoritatea locală din comuna Deleni pentru demararea unei astfel de investiții în perioada următoare. Recent, Consiliul Local Deleni a avizat trecerea unei suprafețe de 10 hectare de teren din domeniul public al comunei, în cel al Consiliului Județean Iași.
Costel Alexe, președintele CJ Iași, a menționat și în ce va consta investiția respectivă.

„Consiliul Local Deleni a adoptat hotărârea de transmitere a dreptului de administrare către Consiliul Județean Iași asupra unui teren în suprafață de 10 hectare, în vederea construirii unui parc industrial. Mai facem, așadar, un pas înainte în procesul de transformare a județului într-un areal de localizare a afacerilor”, a precizat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Noi investiții în parcurile industriale din județul Iași

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a susținut și faptul că, prin aceste parcuri industriale, pot apărea noi investitori în regiune.

„Iașul are nevoie de proiecte care să genereze plus-valoare, care să dinamizeze viața în comunitatea noastră prin atragerea de investitori locali și străini, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea sectoarelor de activitate. Parcurile industriale reprezintă o oportunitate uriașă de a stimula economia și de a inova, în scopul creșterii calității vieții ieșenilor, motiv pentru care am făcut toate aceste demersuri, de a construi parcuri industriale în județ”, a mai spus președintele CJ Iași.

Județul Iași va beneficia de 16 milioane de lei de la bugetul general pentru a derula investiții în parcurile industriale.

Bătaie pe parcul industrial din comuna Lețcani

În afara unui parc la Deleni, Consiliul Județean Iași derulează o investiție într-un parc industrial în comuna Lețcani. Suprafața disponibilă pentru noul parc industrial este de 18,6 hectare. La procedura pentru amenajarea noului sediu administrativ s-au prezentat două societăți: Iasicon SA și Pavi-Lux, ambele cu sediul social în Iași. Valoarea estimată a execuției este de 15,6 milioane de lei, fără TVA, adică aproape 3 milioane de euro. Conform documentațiilor, trebuie executat și un drum de aproape un kilometru, care să traverseze parcul industrial. După finalizarea lucrărilor, investitorii au posibilitatea de a concesiona terenuri în vederea dezvoltării unor afaceri. Cladirea administrativă va avea regimul de înălțime P+1.
Și comuna Miroslava are în implementare un proiect privind parcurile industriale. Recent, a fost lansată procedura pentru modernizarea arterelor situate în incinta Parcului Industrial Miroslava. Estimarea bugetară a licitației este de 8.370.367 de lei, fără TVA, adică 1.750.000 de euro.

Adauga un comentariu