Secretele istoriei

Un nou scandal zguduie Casa Regală

Publicat: 05 nov. 2019

Un nou scandal zguduie Casa Regală. Prinţul Charles este implicat într-o noua încurcătură. Organizaţia caritabilă înfiinţată de acesta este acuzată că ar fi împrumutat o pictură de Monet care ar fi un fals.

Tony Tetro, un falsificator de artă, susţine că este autorul tabloului expus la Dumfries House, sediul fundaţiei, nu artistul impresionist francez din secolului al XIX-lea.

Un nou scandal zguduie Casa Regală

Acesta nu ar fi primul caz de acest gen. Încă două picturi ce le-ar aparţine lui Pablo Picasso şi Salvador Dali, ar fi fost falsificate. Valoarea acestora fiind de 54 de milioane de dolari, respectiv 27 de milioane de dolari.

Operele de artă se numără printre cele 17 tablouri împrumutate fundaţiei de omul de afaceri James Stunt, fostul soţ al fotomodelului Petra Ecclestone.

„Dumfries House împrumută opere de artă ocazional, de la indivizi şi organizaţii. Este extrem de regretabil că autenticitatea acestor picturi, ce nu mai pot fi văzute acum, este pusă sub semnul întrebării”, a declarat un purtător de cuvânt al The Prince’s Foundation.

Artistul american Tony Tetro a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru falsificarea unor picturi

Tetro susţine că el este autorul tabloului pe care i l-a vândut lui James Stunt. Mai mult acesta a declarat că Stunt ar fi achiziţionat alte 10 picturi falsificate de la el.

„Îţi poţi impresiona prietenii cu picturile mele, îţi poţi decora casa cu ele, dar nu ar putea trece niciodată de examinarea atentă a unui expert”, a declarat Tetro.

Pe de altă parte, Stunt a insistat că „niciunul dintre lucrurile lui nu este un fals”.

The Prince’s Foundation este o organizaţie caritabilă înfiinţată în 1986 de prinţul moştenitor Charles de Wales.

The Prince’s Foundation este parte a The Prince’s Charities, un grup de ONG-uri pe care le prezidează prinţul Charles.loading...

Adauga un comentariu