Eveniment-Social

Un nou traseu CTP apare in oras. Ruta din Targu Cucu pana la Sorogari

Publicat: 06 feb. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou traseu CTP apare in oras. Ruta din Targu Cucu pana la Sorogari
1

@ In perioada urmatoare, Compania de Transport Public va deschide un nou traseu care va lega Iasul de zona metropolitana @ Traseul va deservi in special scolarii care invata la unitatile de invatamant din municipiul Iasi

Autoritatile iesene au luat in calcul aparitia unei rute de traseu gestionata de Compania de Transport Public (CTP) Iasi. In urma unor solicitari venite din partea iesenilor care stau in zona comunei Aroneanu, la Sorogari, administratia ieseana a decis sa treaca la infiintarea unei rute noi pe traseul Targu Cucu – Cimitirul Petru si Pavel – Complex Roua – Blocuri Sorogari.

Citeste si: Schimbari majore facute de CTP Iasi: Iata care sunt noile tarife in transportul public

Proiectul de hotarare a intrat in dezbatare publica, urmand a intra si in plenul Consiliului Local in perioada urmatoare pentru a fi aprobat. Ruta va fi gestionata de catre un microbuz apartinand CTP Iasi.

"Locuitorii din strada Sorogari, nr. 1, reprezentati prin doamna Andrei Alina, prin fisa de audienta nr. 1067-2018, înregistrata la Primaria municipiului Iasi sub nr. 127936/13.12.2018, solicita extinderea liniei de transport pâna în zona de domiciliu, pentru a se asigura transportul elevilor la unitatile de învatamânt din municipiul Iasi. Blocurile din strada Sorogari, nr. 1 se afla pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Iasi. Fata de cele mentionate, propunem infiintarea unui traseu deservit cu microbuze, ce va fi denumit Traseul nr. 53, cu urmatorul itinerar Targu Cucu – Cimitirul Petru si Pavel – Complex Roua – Blocuri Sorogari", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

In acest caz este vorba de un microbuz de 18 locuri, care va efectua doua curse pe zi de luni pana vineri. Lungimea traseului este de 11,9 kilometri pentru o cursa. Plecarile din Sorogari spre Targu Cucu vor avea loc dimineata la ora 7:00, in timp ce cursa retur a fost programata pentru ora 14:15. Orarul acestor curse ar putea suferi insa modificari in functie de programul unitatilor de invatamant unde vor ajunge elevii interesati de acest traseu.
 

 

Adauga un comentariu