Titlurile zilei

Un om de afaceri implicat în organizarea Festivalului Afterhills a fost prins în capcana milionarilor! A vrut să stea la masa șmecherilor și s-a trezit îngropat în datorii! Cere cu disperare ajutorul judecătorilor! (Exclusiv)

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un om de afaceri implicat în organizarea Festivalului Afterhills a fost prins în capcana milionarilor A vrut să stea la masa șmecherilor și s-a trezit îngropat în datorii Cere cu disperare ajutorul judecătorilor Exclusiv
Omul de afaceri Florin Antoci de la Freta Spireli cere ajutorul judecătorilor după ce și-a luat țeapă la organizarea festivalului Afterhills din Iași

Un om de afaceri cere cu disperare ajutorul judecătorilor după ce a fost implicat în organizarea Festivalului Afterhills din Iași. Patronul de la Freta Spireli s-a îngropat în datorii după ce a stat la masa bogaților alături de milionari precum Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu, principalii finanțatori ai festivalului. Firma din Neamț controlată de omul de afaceri Florin Antoci a făcut o serie de lucrări pentru organizarea festivalului Afterhills din Iași, dar și-a luat o țeapă de zile mari, fără să primească bani pentru serviciile făcute

Scandal imens între organizatorii Festivalului Afterhills și o societate comercială din Neamț!

„Ne-au dat în judecată ca să lungească treaba, să nu plătească!”, spune reprezentantul firmei Freta Spireli, Florin Antoci.

Compania din Neamț a fost contactată pentru a amenaja calea de acces dintre Drumul Județean din Dobrovăț și locul de desfășurare a festivalului

Scandal imens între organizatorii Festivalului Afterhills și o companie din Neamț! În urma desfășurării festivalului, în 2019, între SC Afterhills SRL și alte companii au apărut mai multe procese. Una dintre firmele care au acționat în instanță compania în spatele căreia se află milionarii ieșeni Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu, SC Afterhills SRL, este societatea Freta Spireli SRL, din județul Neamț. Aceasta din urmă a cerut executarea silită a companiei organizatoare a festivalului ieșean.

Însă, în urmă cu câteva zile, SC Afterhills SRL a acționat în judecată, la rândul ei, SC Freta Spireli SRL Neamț. Reprezentanții SC Afterhills SRL au susținut că au solicitat rezoluțiunea contractului încheiat cu Freta Spireli. Urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Reprezentantul firmei din Neamț: „Ne-au dat în judecată ca să lungească treaba, să nu plătească!”

În timp ce reprezentanții firmei Afterhills le-au declarat reporterilor cotidianului BZI că au cerut în instanță ruperea contractului cu Freta Spireli, pe motiv că au fost nemulțumiți de lucrări, cei de la compania nemțeană au o cu totul altă versiune. Astfel, contactat telefonic, reprezentantul Freta Spireli SRL, Florin Antoci, susține că, de fapt, SC Afterhills SRL nu și-a plătit datoriile și, acum, încearcă să tragă de timp.

„Noi am încheiat un contract de amenajare. Noi ne-am respectat partea de contract, iar cei de la Afterhills s-au folosit de serviciile noastre. Ei nu au contestat nimic până acum, au primit facturile, ceea ce denotă că sunt de acord cu ele. Acum, au cerut rezoluțiunea contractului în instanță ca să lungească treaba, să nu plătească. S-a ajuns aici pentru că ei nu mai au bani!”, a declarat ieri Florin Antoci pentru reporterii Cotidianului BZI.

Acesta a adăugat că, în urmă cu câteva luni, firma Freta Spireli a cerut și a obținut în instanță executarea silită a SC Afterhills SRL.

„Nu numai noi am pățit asta cu cei de la Afterhills. Au mai fost și alte societăți care au prestat diverse servicii și nu au mai fost plătite. De altfel, sunt și alte firme care i-au dat în judecată. Ei au dat un avans, dar de plătit toată lucrarea, conform contractului, nu au plătit-o”, a subliniat Florin Antoci.

Scandal imens între organizatorii Festivalului Afterhills și compania din Neamț

Organizatorii Festivalului Afterhills, în spatele căruia se află milionarii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu, au fost dați inițial în judecată de Freta Spireli. Firma din județul Neamț a început demersurile de executare silită împotriva SC Afterhills SRL pentru a recupera suma de 268.747 de lei. Pe 20 septembrie 2019, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea de încuviințare a executării silite. Pe de altă parte, reprezentanții Afterhills au contestat executarea. Însă cei de la Freta Spireli SRL susțin că oricum nu prea au ce executa silit.

„Cei doi afaceriști din Iași care se află în spatele firmei (Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu) au băgat în față un administrator, un domn George. Ce să execuți când nu are alte bunuri decât o mașină evaluată la 1.500 de euro?! Practic, cei doi afaceriști nu răspund din punct de vedere juridic, pentru că administrator al firmei este un alt cetățean”, a subliniat ieri Florin Antoci.

Reprezentanții Freta Spireli SRL au arătat că și-au făcut treaba, însă nu și-au primit banii

În momentul de față, ca administrator al firmei Afterhills SRL figurează George Acasandrei, acesta fiind acționar sau administrator în cadrul mai multor companii, printre care Buildozer SRL, Newton Management SRL, Edukit sau Adservio Center SRL.

Pe 22 iulie 2019, Freta Spireli SRL și Afterhills SRL au încheiat un contract prin care firma din Neamț trebuia să amenajeze calea de acces dintre Drumul Județean din Dobrovăț și locul în care se desfășura festivalul, precum și să efectueze alte lucrări de care era nevoie. Potrivit contractului, valoarea lucrărilor era de 170.000 de lei, din care un procent de 35 la sută urma să fie dat în avans. Reprezentanții firmei Freta Spireli SRL au arătat că și-au făcut treaba, însă nu și-au primit banii.

De altfel, Freta Spireli SRL nu este singura companie care a acționat în judecată SC Afterhills SRL. Printre cei care au apelat la magistrați se regăsesc SC Artis IT Solutions SRL Iași, SC Eventim Ro SRL și chiar RA Aeroportul Iași, care a dat în judecată Biberland Victory SRL, fosta Afterhills SRL. Cei de la Aeroportul Iași le-au cerut judecătorilor aprobarea unei ordonanțe de plată.

Adauga un comentariu