Local

Un pacient al Institutului de Psihiatrie Socola din Iași a fost găsit mort într-o pădure după ce a fugit din unitatea medicală

Publicat: 13 oct. 2021
Sediul Institutului de Psihiatrie Socola din Iași
Sediul Institutului de Psihiatrie Socola din Iași

Un pacient al Institutului de Psihiatrie Socola din Iași, bolnav de schizofrenie, a scăpat din secția exterioară a instituției medicale. Din păcate, în seara zilei de marți, 12 octombrie 2021, acesta a fost găsit decedat într-o pădure din Bârnova.

Acuzațiile cu privire la moartea bărbatului în vârstă de 36 de ani sunt îndreptate către angajații unității medicale, polițiștii deschizând un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

„La data de 12 Octombrie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii ieșeni au fost sesizați despre faptul că un pacient a plecat dintr-o unitate medicală. Au fost demarate căutările în vederea găsirii bărbatului, în acest sens fiind folosit și un câine polițist de urmă.

De asemenea, pe parcursul căutărilor, polițiștii au fost informați telefonic de un cetățean despre faptul că a observat un bărbat cu semnalmentele persoanei dispărute, care i-a declarat că a plecat din unitatea medicală și că se ascunde pe poliție. La fața locului a venit și un echipaj medical, care a constat decesul bărbatului. În cauză a fost dispusă necropsia pentru stabilirea cauzei morții. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Un bărbat a decedat intoxicat cu fum la finalul anului 2020 la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași

La finalul anului trecut, un bărbat internat într-o rezervă a  Institutului de Psihiatrie Socola din Iași a murit intoxicat cu fum după ce o saltea a luat foc din cauza unei țigări scăpate din mână.

Când a fost scos din pavilion, bărbatul trăia, iar medicii de la SMURD au încercat 3 ore sa îl resusciteze. În cele din urmă, din nefericire, acesta a decedat!

„Incendiul a fost anunțat la ora 03.05, la Spitalul de Psihiatrie «Socola» Iași, cu degajări de fum pe hol. La fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic. A fost găsită o victimă, la Pavilionul 1 bărbați. Au fost evacuași 18 pacienți care nu prezentau afecșiuni medicale iar a 19-a persoană, un bărbat, în vârstă de 33 ani, era semiconștientă și prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice. A ars o saltea de pat. La ora 04.00, incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 06.00. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul“, au declarat reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu