National

Un pacient infectat cu COVID-19 s-a spânzurat în secţia de Terapie Intensivă

Publicat: 03 dec. 2020
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei

Un pacient infectat cu COVID-19 a fost găsit fără suflare în secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Galați.

Bărbatul care s-a sinucis avea 68 de ani şi era internat fiind diagnosticat cu COVID-19. Medicul de gardă a fost cel care l-a găsit pe pacient

Pacientul era infectat cu COVID-19 şi s-a spânzurat

Conform datelor obţinute până la ora transmiterii ştirii, în secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi a fost găsit trupul neînsufleţit al unui pacient internat fiind diagnosticat cu COVID-19. Victima a avea 68 de ani iar incidentul s-a produs în ziua de joi, 3 decembrie 2020. Interesant este faptul că bărbatul a fost găsit spânzurat chiar în contextul în care secţia de Terapie Intensivă ar trebui să fie monitorizata constant de cadrele medicale.

Cel care l-a găsit este medicul care era de gardă şi care, în pofida efectuării manevrelor de resuscitare nu a mai putut să îl salveze. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi cercetează contextul producerii evenimentului tragic:

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția AŢI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin, potrivit Mediafax.

La Iaşi s-a produs un eveniment asemănător

În urmă cu aproximativ 2 luni, la Iaşi a avut loc un eveniment asemănător cu cel din Galaţi. Vorbim despre o sinucidere a unui pacient infectat cu COVID-19. Tragedie la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Un bărbat în vârstă de 55 de ani, internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, s-a aruncat de la geamul salonului în care se afla și a decedat. Acesta era cunoscut cu sindrom depresiv, fusese diagnosticat recent cu diabet și era transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase cu CoVid-19.

Pacientul, cu numele de familie Anton, era internat în secția de Terapie Intensivă la Neurochirurgie și s-a aruncat de pe geamul acestei secții.

 

Adauga un comentariu