Destinatii turistice

Un peisaj de basm: cel mai frumos sat din Anglia – GALERIE FOTO

Publicat: 04 feb. 2020

Un peisaj de basm. Marele nostru filozof și poet Lucian Blaga spunea că „Veşnicia s-a născut la sat”. Astfel, dintotdeauna satele au fost diferite de orașe. Prin casele și grădinile din jur, prin drumurile și copacii de pe marginea lor, prin oamenii primitori și imaginile care te fac să vrei să ramai acolo pe mult timp.

Un astfel de sat este și Bibury din Marea Britanie. Satul Bibury este o localitate medievala aflata în regiunea Cotswolds, Gloucestershire. Tot mai mulți specialiști în turism afirma că este una dintre cele mai principale atracții turistice ale Marii Britanii. Străzi în panta, căsuțe din piatra naturala de culoarea mierii, locuri memorabile și oameni primitori: cam astea sunt caracteristicile acestui minunat loc de pe pământ.

Un peisaj de basm. Arlington Row, cea mai cunoscuta strada din sat

Cea mai renumita strada din Bibury este Arlington Row. Aici peisajul te lasă fară cuvinte. Strada întreagă este împânzită cu căsuțe din piatra în stil medieval, ce datează încă din 1380. Tot atunci au fost construite și celebrele prăvălii din perioada medievala. Cu trecerea timpului aceste prăvălii au fost transformate în case și au devenit monumente istorice. Satul Bibury se afla de altfel în patrimoniul Marii Britanii.

Având niste imagini superbe și străduțe atât de speciale, Bibury își merita cu adevărat titlul de cel mai frumos sat din Anglia.loading...

Adauga un comentariu