Titlurile zilei

Un preot a clădit un „imperiu” într-o comună din Iași, dar a pierdut totul după ce tânăra sa preoteasă a băgat divorț. Acum s-a refugiat într-o mănăstire din Suceava (EXCLUSIV)

Publicat: 30 iul. 2022
_____ Vizualizări 23 Comentarii
Un preot a clădit un imperiu într-o comună din Iași dar a pierdut totul după ce tânăra sa preoteasă a băgat divorț. Acum s-a refugiat într-o mănăstire din Suceava EXCLUSIV
Biserica din satul Chilișoaia a fost abandonată după ce preotul Bogdan Preutu  ar fi fost mutat la Suceava. Sătenii îl plâng

Este una dintre cele mai frumoase biserici din Iași, însă ascunde un secret pe care mulți enoriași nu îl cunosc. Preotul a rămas fără parohie, după ce tânăra sa soție a băgat divorț

Una din cele mai frumoase biserici din Iași, aflată în satul Chilișoaia, comuna Dumești, a rămas fără preot! Localnicii sunt disperați, după ce acesta a plecat și s-a călugărit în Suceava. Soția l-ar fi părăsit și nu a mai putut să își continue activitatea

Întreaga comunitate din satul Chilișoaia, comuna Dumești, îl plânge pe preotul Bogdan Preutu, cel care slujea la ei în sat. Chiar înainte de Paște, acesta a plecat, iar, acum, oamenii sunt disperați. În sat, oamenii spun că preotul ar fi călugăr la o mănăstire din județul Suceava, după ce soția l-a părăsit.

„El a plecat undeva, înainte de Paște, dar nu știm exact motivul. Se aud multe vorbe prin sat, că l-ar fi lăsat soția și a fost mutat la Suceava, unde este călugăr sau stareț. E foarte greu fără preot în sat. Noi îl mai sunăm să vină când avem nevoie și când poate vine. Nu știm de ce l-ar fi părăsit soția”, a precizat o localnică din satul Chilișoaia, comuna Dumești, Iași.

Gurile rele spun că Bogdan Preutu ar fi avut o înțelegere cu fosta sa soție, de a se căsători doar pentru a-l ajuta să devină preot. Se pare că nu s-ar mai fi înțeles și femeia a divorțat de el.

„Nu se știe nimic exact, dar se zvonește că preotul s-ar fi căsătorit cu doamna preoteasă după o înțelegere. S-ar fi înțeles să se căsătorească doar ca el să fie preot, să fie hirotonit. Cred că nu s-au mai înțeles și a dat divorț de el. Nu a mai putut, probabil, să continue ca preot și l-au mutat undeva, în Suceava, la o mănăstire”, a mai precizat un localnic.

Reprezentanții Mitropoliei au confirmat că preotul Bogdan Preutu din Iași este acum călugăr

Reporterii BZI au contactat reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor pentru a obține un punct de vedere cu privire la această situație. Aceștia au confirmat că preotul Bogdan Preutu este acum călugăr în județul Suceava.

„Vă pot confirma doar că, într-adevăr, fostul paroh din satul Chilișoaia s-a călugărit la o mănăstire din județul Suceava. Până când se vor parcurge anumite etape și va fi numit un alt paroh, sunt trimiși să slujească în Chilișoaia preoți desemnați de protopopiat, cu sprijinul Centrului Eparhial”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Reporterii BZI au încercat, în repetate rânduri, să ia legătura cu călugărul Bogdan Preutu, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

Preot din Iași, prins în pat cu o enoriașă

Amintim că, zilele trecute, la Iași, a avut loc un scandal de proporții, după ce a ieșit la iveală o idilă amoroasă între un preot și o enoriașă. Preotul din satul Scobâlțeni s-ar fi iubit cu o tânără enoriașă. El, 46 de ani, preot, ea, 26 de ani, fără ocupație și neiubită de soțul plecat în străinătate.

Comentarii
  • Norocul si ochiul dracului invart lumea! Ochiul dracului sparge orice lege,deschide orice poarta si inmoaie orice femeie!

  • Am fost in voluntariat la Chilisoaia. Ce a facut preotul acolo e chiar de admirat. Biserica care era mica a luat foc si s-a construit ce e in imagini, impresionant. Naiba mai intelege cu politica asta a casatoriilor. Ortodocsii nu te lasa sa slujesti fara sotie, catolicii nu te lasa sa slujesti daca ai sotie….

  • Nu mai judecati si nu mai vorbiti fara sa stiti situatia! Cunosc aceasta familie de foarte multi ani. Stiti cat de urat se purta cu ea?! Era totul de fatada in vazul lumii. Cumnata mea e apropiata cu ei si mi a povestit multe. El nu isi dorea copii, iar ea voia. E dureros pt o femeie sa nu devina mama. Plus ca el statea mai mult la biserica si nu se ducea in Iasi, o lasa mereu singura. Inca a indurat prea mult săraca, cu gandul sa nu i strice lui treaba. Trebuia sa si vada de drumul ei mai demult. Nu vreau sa judec pe nimeni, dar s-a dedicat vocatiei in detrimentul familei si a pierdut. Nu poti tine un suflet prizonier, doar sa-ti fie tie bine. Si eu tind sa cred ca s-a casatorit cu ea, pt a-si atinge scopul. Cand a luat foc biserica…a fost un semn ca ceva nu face bine.

  • Si ar trebui sa vorbim si despre faptul ca a construit casa parohiala, din donatii, pe terenul cumparat de el. A fost anchetat un an de MMB.

  • Din comentariile damelor rezulta ca coana preoteasa este o victima inocenta. Noi, barbatii, trebuie sa le credem fiindca, este stiut, damele sunt obiective si nu mint.
    Acuma, ca am lamurit situatia, putem merge la o bere?

  • Cum se face, ca doamna preoteasa a stricat o casa, luand barbatul altei femei dupa 25 de ani de casnicie ?Si pardon doamna declara cu nonsalanta, desi lucra cu copiii, ca acestia nu-i plac .” Nu am copii, nici nu-mi plac si nici nu-mi doresc”. Si soarta ! A facut si copil cu stimabilul mai in varsta si pozeaza in cea mai curata si cinstita femeie.

  • O stiu pe doamna Alina. E o finuta. Se vedea ca e nefericita! Imi pare rau pt ei. Pacat ca se spun atatea vorbe urate despre dansa. Asa vorbea lumea, ca nu aveau nicio treaba unul cu altul. Era doar de impresie ca e totul roz.

  • O cunosc f bine si n-ar fi zis niciodata asa ceva. E o femeie minunata. Cum va explicati ca dupa ce si a refacut viata, a facut copil? Pt ca-si dorea mult un copil, iar parintele nu. Si vedeti ca furnizati date gresite.

  • E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”. Cert e ca părintele a construit „un colt de RAI” la Chilisoaia. Fara putere de tagada, toata aceasta opera desavarsita a insemnat multa credinta,daruire, timp, stres, oboseala, gânduri și renunțări. Când in om se jertfeste in acest fel, credeți ca mai contează spusele unora? Asadar, cum sa ne dam noi cu parerea fără să avem certitudinea spuselor noastre! Oameni dragi, nu e mai ușor sa aruncam cu dragoste, cu bunătate cu putina înțelepciune?

  • E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”. Cert e ca părintele a construit „un colt de RAI” la Chilisoaia. Fara putere de tagada, toata aceasta opera desavarsita a insemnat multa credinta,daruire, timp, stres, oboseala, gânduri și renunțări. Când in om se jertfeste in acest fel, credeți ca mai contează spusele unora? Asadar, cum sa ne dam noi cu parerea fără să avem certitudinea spuselor noastre! Oameni dragi, nu e mai ușor sa aruncam cu dragoste, cu bunătate cu putina înțelepciune?

  • A facut si pentru el, apartamente in Iasi, casa de vacanta la tara, masini, casa parohiala pe numele lui si altele. Acum nu stiu ce duce la manastire??? Eventual o „variola maimutei”…. prietenii stiu de ce!!!😁

  • Din ce in ce mai des ma intreb daca in loc sa ma casatoresc, nu-mi era mai bine sa ma calugaresc. Am ajuns la vorba inteleptului – femeia este bucurie curului si durere capului. Si ce durere! La manastire pare sa fie mai bine – munte, aer curat, miscare, liniste, mancare sanatoasa, viata spirituala, stress zero.

  • Oare de ce nimeni nu spune de relațiile bolnave pe care le avea popa cu alți bărbați? Îmi este silă…
    Lucrurile aceste sunt cunoscute și la MMB.
    Iar despre acest „colț de Rai”, pot spune că este făcut doar pentru el, din resurse nu tocmai ortodoxe.
    Este un avar acest popă!

  • Si a gasit preot sa stice casa el depune un juramint,,,barbat a unei singure femei” ,in fata lui Dumnezeu nu ramine nimeni fara sa plateasca faptele sale bune sau rele.

  • Prezbitera a distrus cam patru vieți. Mda, lăcomia,
    idioțenia, superficialitatea.

    Nu e absolvită cu nimic prin faptul că are o fetiță cu un profesor, divorțat concomitent cu ea, cu care se pupă de cam zece ani, cu luat de mână de cam opt și huța huța de cam 6.

    Îmi pare rău pentru preot: se lupta pentru biserica arsă, pentru comunitate, în timp ce, nevasta în al doilea an de căsătorie numai profesoară nu era.

    Ar fi bine să știe satul, comuna, comunitatea.

  • La fel de bine ar trebui să știe toată lumea că „părintele” îsi petrecea nopțile prin chiliile călugărilor fiind fugarit doar de apariția Înaltului. Mulți colegi cunosc înclinațiile preotului, necompatibile cu statutul de soț și preot. Ce era să facă prezbitera??!! Asta v-o spune un coleg de-al părintelui.

  • Sfătuiesc colegul care vine după el la Chilișoaia ca înainte de a prelua ce este acolo să cheme mai întâi ANAF, sunt mari probleme acolo. Poate se sesizează și ANAF. Atunci o să aflăm adevărul.

  • Numai clevetiți care clevetiți că pe unde ies vorbele iese și sufletul, dacă clevetiți ce rezolvați, nimic, absolut nimic doar vă adăugați rele în trăistuța cu fapte rele ca să aveți ce răspunsuri grele veți avea de dat la timpul potrivit, mai bine este să vă rugați pentru preot și pentru nevasta lu, că adevărul este la DUMNEZEU și nicidecum la oameni, iertați-mă, că la judecată pentru faptele lor nu vor răspunde unii și alții ci preotul și ea, nevastă-sa !
    DOAMNE AJUTĂ !

Adauga un comentariu