National

Un preot din Episcopia Română a Italiei a fost suspendat. Acesta este acuzat de două femei de propuneri vulgare

Publicat: 19 ian. 2021

Constantin Eusebiu Negrea a fost suspendat în urmă cu 5 zile de Episcopia Română a Italiei, după ce a fost denunțat de două vânzătoare, cărora le-a făcut propuneri vulgare.

Înainte de a fi suspendat, Constantin Eusebiu Negrea a fost parohul bisericii ortodoxe românești de pe via dell’Istria din orașul italian Trieste.

În după-amiaza zilei de 17 decembrie 2020, la magazinul Unieuro din centrul comercial Il Giulia, preotul Negrea le-a făcut propuneri vulgare vânzătoarelor din magazin, iar pe una dintre ele a strâns-o chiar și în brațe, cu forța. Revolată una din femei a cerut intervenţia poliţiştilor. Ajunşi la faţa locului, agenţii s-au ales cu insulte şi ameninţări.

„Dacă nu veniți la slujbă, vi-o trag în c…”, le-ar fi spus preotul Negrea polițiștilor, conform celor relatate de ziarul italian Il Piccolo.

Preotul recalcitrant a fost arestat de poliţişti. Ulterior, judecătorul pentru investigații preliminare, Massimo Tomassini, a decis să-l elibereze de sub arest, dar a emis un ordin de interdicție împotriva lui pentru a nu se mai apropia de vânzătoarele care l-au denunțat.

În urmă cu cinci zile, pe data de 13 ianuarie, Episcopia Română a Italiei a emis un comunicat prin care anunța că preotul Negrea a fost suspendat, dar numai pentru o lună.

„Se comunică tuturor credincioșilor Parohiei Învierea Domnului, din Trieste, că Părintele Constantin Eusebiu Negrea a fost suspendat din funcția de preot paroh și a fost oprit de la slujirea sfintelor slujbe, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 ianuarie a.c., fiind cercetat canonic pentru abaterile săvârșite.

Îi îndemnăm pe toții credincioșii Parohiei Învierea Domnului, din Trieste, să se roage pentru iertarea păcatelor și pentru sănătatea Părintelui Constantin Eusebiu Negrea, precum și pentru pocăința și mântuirea lui, căci toți suntem păcătoși și, cu toții, avem nevoie de milă și iertare de la Bunul Dumnezeu”, se arată în comunicatul Episcopiei.

Măsura supendării nu a fost pe placul preotului care, sâmbătă, a decis să intre prin efracţie în biserica în care până în urmă cu câteva zile o conducea, iar când s-a făcut dimineață s-a blocat acolo și a refuzat să mai iasă.

Noul paroh al lăcașului de cult a solicitat intervenția polițiștilor. Negrea a fugit înainte să dea ochii cu polițiștii. El a revenit în biserică mai târziu, îmbrăcat în civil, pentru a participa la slujbă ca simplu credincios, notează roitalianu.ro

Preotul Eusebiu Negrea a mai fost în atenţia autorităţilor în 2020

În ziua Paștelui Ortodox de anul trecut, preotul Eusebiu Negrea a ținut o slujbă în biserică în ciuda restricțiilor pentru răspândirea virusului SARS-CoV-2. Atât parohul român, cât și cei 28 de credincioși prezenți în biserică, au fost amendați de polițiști pentru încălcarea normelor anti-COVID-19.

Adauga un comentariu