Local

Un recidivist proaspăt eliberat, arestat pentru trafic de droguri! A vrut să dea un „tun”, fiind blindat cu ecstasy! „Mascații” l-au ridicat când se pregătea să încheie afacerea! Ieşeanul care s-a dat drept actorul Robert de Niro a contestat arestarea!

Publicat: 10 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un recidivist proaspăt eliberat arestat pentru trafic de droguri A vrut să dea un tun fiind blindat cu ecstasy Mascații l-au ridicat când se pregătea să încheie afacerea Ieşeanul care s-a dat drept actorul Robert de Niro a contestat arestarea
Un recidivist ieșean a vrut să facă o afacere cu peste 1.300 de pastile ecstasy, dar a fost prins în flagrant cu droguri asupra lui

Un recidivist ieșean de 55 de ani a vrut să dea un „tun” de zeci de mii de lei. Însă individul a avut parte de o surpriză neplăcută din partea procurorilor DIICOT! Acesta a fost prins în flagrant având asupra sa o cantitate impresionantă de droguri, respectiv peste 1.300 de comprimate ecstasy

Un recidivist ieșean în vârstă de 55 de ani a fost prins în flagrant de oamenii legii, având o cantitate impresionantă de droguri asupra lui! Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Sorin Bulgaru, pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Anchetatorii DIICOT Iași au propus arestarea preventivă a individului, sub acuzația amintită.

„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT Iași. Ia față de inculpatul Sorin Bulgaru, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului”, au precizat ieri judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Percheziții la recidivistul ieșean prins în flagrant cu ecstasy în valoare de zeci de mii de lei

Anchetatorii DIICOT Iași au intrat pe firul „afacerii” în urma unor informații pe care le-au primit de la investigatori sub acoperire.

„Inculpatul S.B. a deținut în vederea comercializării o cantitate mare de comprimate de tip ecstasy (MDMA). Acesta ar fi fost interesat de identificarea unor posibili clienți cărora să le poată comercializa angro aceste comprimate. Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce acesta avea asupra sa 1.373 de comprimate ecstasy. Acesta intenționa să le comercializeze”, au precizat ieri procurorii DIICOT Iași.

Conform acestora, oamenii legii au efectuat și o percheziție domiciliară. În urma acesteia au mai fost ridicate 15 grame de fragmente de comprimate ecstasy, aproximativ 24 de grame de pulbere și fragmente de comprimate de ecstasy și un telefon mobil.

Sorin Bulgaru, prins cu droguri în valoare de aproximativ 100.000 de lei

Procurorii DIICOT au mai afirmat ieri că recidivistul ieșean a fost prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Surse judiciare au menționat că, pe „piața neagră”, un comprimat ecstasy are o valoare cuprinsă între 50 și 80 de lei. Astfel, recidivistul ieșean ar fi avut asupra sa droguri în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.

Efectele consumului de comprimate ecstasy

În ultimii ani, tot mai mulți tineri din Iași au devenit dependenți de consumul de droguri. Comprimatele de tip ecstasy au intrat masiv pe piața internă în ultimul deceniu. Acest gen de comprimate au fost aduse în principal din țări din Vestul Europei, precum Olanda, Spania sau Germania.
Numele științific atribuit ecstasy-ului este MDMA (metilen-dioxid-metilamfetamină). Acesta este un drog psihoactiv sintetic, cu proprietăți asemănătoare amfetaminelor stimulante. MDMA a devenit foarte popular în rândul tinerilor, fiind consumat în cluburi sau la petreceri.
Substanța MDMA acționează prin creșterea activității a trei neurotransmițători: serotonina, dopamina și norepinefrina.
Totodată, comprimatele de ecstasy pot avea orice culoare. În general, acestea sunt marcate cu un logo sau cu desene. Printre efectele pe termen scurt se numără euforia, empatia, energia fizică ridicată. Conform specialiștilor, o persoană care consumă acest drog va părea prietenoasă și hiperactivă. Efectele secundare care pot apărea sunt confuzia, depresia, tulburările de somn și anxietatea. Ieșeanul care, în urmă cu aproape un deceniu, a fost acuzat că i-a furat identitatea renumitului actor Robert de Niro pentru a obține credite a contestat măsura arestării preventive. Urmează ca judecătorii de la Curtea de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu Sorin Bulgaru.

Adauga un comentariu