Eveniment-Social

Un reprezentant al UAIC Iași a dialogat despre noul sediu al Institutului de Cercetări Interdisciplinare din cadrul universității, proiectele pe care le coordonează în acest moment, ce planuri de viitor și-a proiectat, dar și despre activitatatea în Departamentul Științe Socio-Umane, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cercetătorul științific dr. gradul II (CS II) Aurelian-Petruș Plopeanu de la Institutul de Cercetări Interdisciplinare (ICI) respectiv director al Departamentului Științe Socio-Umane din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a venit în Studioul BZI LIVE

Miercuri, 31 martie 2021, la ora 15.00 în Studioul BZI LIVE a fost invitat cercetătorul științific dr. gradul II (CS II) Aurelian-Petruș Plopeanu de la Institutul de Cercetări Interdisciplinare (ICI) respectiv director al Departamentului Științe Socio-Umane din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Astfel, alături de cercetătorul ştiinţific au fost abordate elemente ce ţin de proiectele pe care le are, ce îşi propune pe viitor, ce înseamnă acest domeniu, dar şi despre noul sediu al Institutului de Cercetări Interdisciplinare de la UAIC Iaşi.

Un nou sediu pentru Institutul de Cercetări Interdisciplinare de la Universitatea „Cuza” din Iaşi

De precizat că actuala conducere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi continua investiţiile ce ţin de resursa umană, în principal, dar şi de bază materială, respectiv cea legată de infrastructură destinată cercetării în instituţie. Astfel, după ce în urmă cu un an UAIC a înfiinţat acest interesant şi util Institut de Cercetări Interdisciplinare, în această perioadă se cauta soluţii ca acesta să aibă un sediu propriu, dotat la cele mai înalte standarde.

„Da, e o perioadă în care căutăm un sediu pentru acest Institut. Vă asigur că va fi unul modern, într-un loc facil şi aparte. Acest demers e încă o etapă a Universităţii noastre de a înveşti şi de a susţine Cercetarea la cel mai înalt nivel. Astfel, pe lângă păstrarea şi încurajarea tinerilor şi a colegilor care se ocupa de acest domeniu, e important să avem şi infrastructura adecvată. O Universitate are credibilitate, vizibilitate şi recunoaştere pe plan naţional şi internaţional doar dacă acorda atenţia cuvenită Cercetării”, a mai punctat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”.

De precizat că ICI aduce împreuna cadre didactice ?i tineri cercetători din toate domeniile ştiinţelor fundamentale. Rolul acestuia este de a crea o mai bună conclucrare între diverşi oameni de ştiinţă, atât din UAIC, cât şi din ţară şi din străinătate. Institutul de Cercetări Interdisciplinare include, la Departament Ştiinţe şi ArheoInvest, Cernesim şi Ramtech, valoroase entităţi de colective în cercetare.

Adauga un comentariu