National

Un român a furat cabluri electrice, în Spania. Circulaţia trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid – Barcelona, blocată

Publicat: 09 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un român a furat cabluri electrice în Spania. Circulaţia trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid - Barcelona blocată
Un român, în vârstă de doar 19 ani, este acuzat că a săvârşit infracţiunea de furt a 600 de metri de cablu electric de pe linia de mare viteză, din Spania

Conaţionalii încă reuşesc să uimească presa internaţională. Un român a furat cabluri electrice în Spania şi a reuşit să întrerupă circulaţia trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid – Barcelona.

Poliţia spaniolă a anunţat că hoţul a fost identificat şi arestat, potrivit mediterraneodigital.com.

Circulaţia trenurilor Madrid – Barcelona, blocată după ce un român a furat cabluri electrice în Spania

Un român, în vârstă de doar 19 ani, este acuzat că a săvârşit infracţiunea de furt a 600 de metri de cablu electric de pe linia de mare viteză, din Spania, potrivit surselor din poliție citate de publicație. Tânărul a fost identificat la scurt timp după, dar s-a opus arestării. În momentul de faţă este acuzat de tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Forţele de ordine au reuşit să recupereze o parte din materialul furat, însă nu exclud ideea că bărbatul să facă parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice. Acestea sunt vândute mai apoi pe piața neagră. Poliţiştii afirma că în curând vor fi posibile noi arestări în acest caz, relatează El Mundo.

Din nefericire, mulţi cetăţeni au fost afectaţi după ce luni, 8 august 2022, operatorul feroviar spaniol de stat a fost blocat din cauza acestui furt. Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale Renfe a fost afectată timp de mai multe ore.

Ruta alternativă de transport feroviar, introdusă după ce românul a furat 600 de metri de cabluri electrice

Compania spaniolă de transport feroviar a fost nevoită să introducă o rută alternativă pentru a ocoli reţeaua utilizată de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, al doilea cel mai mare oraş din Spania.

Important de precizat este faptul că nu este singurul român arestat recent în Spania pentru astfel de furturi. Un alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat în urmă cu o săptămână pentru peşte 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia, potrivit site-ului lasprovincias.es. Furturile au provocat „un real pericol”.

„Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină și poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, spun autoritățile spaniole.

Hoțul de cale ferată a avut un plan foarte bine studiat.

„A așteptat vigilent să treacă ultimul tren al zilei. Apoi a tăiat cablurile de cupru cu diametrul cel mai mare și le-a decojit pe loc înainte de a lua cuprul”, potrivit Gărzii Civile. Ultimul pas a fost vânzarea pe piața neagră.

Un român şi iubita sa au furat vin în valoare de 1,6 milioane de euro, în Spania

Un alt român, împreună cu iubita sa, au reuşit să fure în urmă cu doi ani 45 de sticle de vin dintr-o cramă din Spania. Valoarea sticlelor depăşeşte 1,6 milioane de euro.

Cei doi au fost prinşi de poliţia spaniolă şi arestaţi, însă nicio sticlă nu a fost recuperată.

Cei doi au fost acuzați de furt violent într-un local deschis publicului, coroborat cu două circumstanțe agravante specifice: valoarea economică mare și valoarea culturală și artistică a vinului pe care l-au furat, e declarația de presă a Curții Supreme din Extremadura.

De asemenea, un alt caz mediatizat ca cel al românului care a furat cabluri electrice în Spania este cel al altor conaționali care au furat un seif cu 500.000 de lei.

Comentarii
  • cativa incornorati, fac de rahat o intreaga natiune de 18 milioane de oameni. si apoi te miri ca nu te angajazeaza nimeni in Vest sau te angajeaza pe drept de sclav unde iti confisca buletinul si pasaportul. vai strainii…!

Adauga un comentariu