National

Un român milionar în crypto monede a murit înecat în Costa Rica

Publicat: 28 iun. 2021
Mircea Popescu îmbrăcat la costum și cu ochii închiși
Mircea Popescu a fost găsit mort pe o plaja din Costa Rica

Caz şocant petrecut pe o plajă din Costa Râca. Unul dintre veteranii industriei crypto, miliardarul Mircea Popescu a murit înecat.

Milionarul Mircea Popescu în vârstă de 43 de ani, a murit înecat, iar incidentul s-a petrecut în provincia Puntarenas, conform celor de la U.Today informează zf.ro. Jurnalostii au adăugat ca Mircea a fost găsit pe plaja Hermosa zilele trecute însă din păcate medicii nu au putut nimic pentru ai salva viaţa.

Mircea Popescu, antreprenor, investitor şi cercetător, a crescut la Cluj şi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Râca şi Egipt. Din 2012, el a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. Tot în acelaşi an, a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. Antreprenorul Mircea Popescu susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin.

Un bărbat putea fi milionar dacă nu-şi uită parola de la cont

Un bărbat din San Francisco ar fi putut deveni milionar numai dacă nu şi-ar fi uitat parola de la cont. În urmă cu ani în urmă acesta a investit o sumă de bani pentru achiziţionarea monedelor virtuale Bitcoin. Acesta n ar fi crezut ca moneda ar putea ajunge la o valoare de 32.000 de dolari.

Ştefan Thomas a cumpărat în anul 2011, 7.000 de Bitcoin, acesta a slavat parola în 3 locuri ba chiar a scris-o şi pe o hârtie pe care în timp a pierdut-o. Singura modalitate de a avea acces la cele peste 200 de milioane de dolari. Americanul salvase parola pe un hard disk vechi, care permite introducerea parolei greșite de cel mult 10 ori. Acesta a încercat deja de 8 ori, iar dacă nu-şi aminteşte parola cât de curând risca să rămână cu contul blocat şi fără bani. Hard disk-ul protejat cu parolă cunoscută sub numele de IronKey este atât de avansat încât nici măcar cei care l-au creat nu îl pot sparge, scrie Fool.com.

Ştefan Thomas a declarat că intenţionează să pună IronKey într-o instalaţie sigură până când se va găsi o altă metodă mai bună pentru a sparge parola. Acesta a spus că se simte ca un „idiot complet” după ce şi-a dat seama că poate să piardă o adevărată avere.

„Eram absolut disperat. Nu puteam dormi nopți. Am suferit chiar și de depresie. Dar mult mai rău decât pierderea banilor a fost auto-reproșul meu: pur și simplu nu-mi venea să cred că am pierdut ceva atât de important. M-am simțit ca un idiot complet, stima de sine era la pământ.”, a spus el pentru Berliner Zeitung.

Un milionar a omorât o persoană și a fost condamnat cu suspendare

Justiţia din România pune mari semne de întrebări. Un milionar care a lovit mortal un tânăr care traversă pe trecerea de pietoni a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Accidentul rutier a avut loc pe data de 25 iunie iunie 2019 atunci când un tânăr în vârstă de 33 de ani a decedat după ce, în timp ce trecea pe trecerea de pietoni a fost acroşat mortal de Daniel Dumitraș care conducea un Jaguar F Pace.

Că totul să capete un non-sens, Daniel Dumitraș l-a lovit pe pieton în momentul în care acesta încerca să vireze stânga pe contrasens, peste linia dublă continuă.

 

Adauga un comentariu